Cucalòcum convida els infants a conèixer els arbres autòctons

Els nens i les nenes podran ballar i cantar en anglès jugant amb un videojoc de la Wii o fer panets artesans de les més diverses formes

 

Cada arbre fa son fruit, afirma la dita. I amb l’objectiu precisament que el respecte i l’amor als arbres i a la natura en general fructifiqui entre els més petits, Cucalòcum acollirà l’activitat “Conèixer els boscos”, un taller d’Ipcena que donarà a conèixer una desena dels arbres autòctons més emblemàtics. Per mitjà de plafons didàctics, els infants podran familiaritzar-se amb les característiques d’espècies com el pi negre, l’avet, el roure de fulla gran, el roure de fulla petita, el faig, l’auró, l’alzina, el xop o la feixa. Igualment, els nenes i nenes podran elaborar postals nadalenques impreses amb fulles reals d’arbres.

D’altra banda, Fun and Learn organitzarà cada dia en el seu estand l’activitat “Dance with Fund and Learn!”, en què els nens i les nenes podran ballar i cantar en anglès jugant amb un videojoc de la Wii. L’activitat es podrà fer en solitari, en parelles o en grups de fins a quatre infants (amb la possibilitats de triar entre més de 30 cançons de diferents estils i èpoques), els quals hauran de seguir les passes que fa un ballarí en una pantalla.

Fun and Learn també distribuirà entre els assistents material promocional de les colònies d’anglès i les estades a l’estranger que programa anualment, com també del casal d’estiu en anglès que, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Golmés, organitza des de finals de juny a primers de setembre en aquesta localitat del Pla d’Urgell.

Quan al taller “Aprenem a fer pa” amb el Gremi de Forners de les Terres de Lleida, enguany proposa elaborar panets (en format estàndard o recreant figures diverses) que els petits es podran endur a casa. L’objectiu de l’activitat és divulgar la cultura del pa d’una forma divertida i creativa, sensibilitzant els petits “forners” sobre les propietats d’aquest aliment bàsic.

Per a aquesta edició del parc el Gremi preveu gastar 500 quilos de farina i rebre uns 3.500 infants que elaboraran un nombre similars de panets. L’activitat serà conduïda per dos alumnes de l’Escola del Cicle formatiu grau mitjà de Pastisseria, forneria i confiteria de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, i per 12 forners artesans, que treballaran en torns de 3.

La 26a edició de Cucalòcum (Parc de la Infància i la Joventut de Lleida) i l’11a edició de Cucaesport tindran lloc del 26 de desembre al 4 de gener als Pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida amb 48 activitats lúdiques, esportives, formatives, solidàries i de sensibilització social. L’horari del parc anirà de les 10 a les 14 h i de les 16 a les 20 h. El dia 1 de gener el recinte romandrà tancat.