Visita guiada per la història del ferrocarril a la ciutat de Lleida

Demà a les 16.30, en el marc del saló Lleida Expo Tren

El president de la Cambra de Comerç inaugurarà el saló a les 11 h

Els visitants i els expositors de la 10a edició del saló Lleida Expo Tren, la mostra internacional anual dedicada al lleure i el modelisme ferroviari més important de l’Estat espanyol i del sud d’Europa que es desenvoluparà els dies 16 i 17 de març als pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida, tenen demà l’oportunitat de participar a la visita guiada gratuïta “La Lleida del ferrocarril” per descobrir els vestigis de la història del ferrocarril a la ciutat que, després de més de 150 anys, encara es conserven més o menys amagats.

La visita, que tindrà una durada aproximada d’una hora i mitja, es desenvoluparà demà dissabte, 16 de març, a partir de les 16.30 h. Els interessats en participar en el tour ferroviari, es poden inscriure durant el matí al punt d’informació de Fira de Lleida, situat a l’entrada del pavelló 4.

Acompanyats per una tècnica de Turisme de Lleida, entitat que organitza l’activitat, els participants sortiran a les 16.30 des del punt d’informació del saló Lleida Expo Tren. La primera parada tindrà lloc a la passarel·la dels Camps Elisis, on es farà una explicació dels inicis de la història del ferrocarril a Lleida, que serà il·lustrada amb fotos de l’època.

La visita continuarà per la rambla de Ferran, l’estació de Lleida-Pirineus (un edifici noucentista del 1927) i la passarel·la dels Ferroviaris, que connecta el centre de la ciutat amb el barri de Pardinyes. La visita a la caseta d’enclavament de senyals (des d’on es controlava la circulació de trens i els canvis d’agulla), totalment restaurada, situada en el pàrquing del Barris Nord, serà el final del trajecte.

La inauguració, dissabte a les 11 h
L’acte d’inauguració de Lleida Expo Tren tindrà lloc el dissabte 16 de març, a les 11 h, al pavelló 4 de Fira de Lleida, sota la presidència de Joan Simó, president de la Cambra de Comerç de Lleida.

La 10a edició de Lleida Expo Tren comptarà amb 60 expositors comercials i 38 fabricants i marques representades. Igualment, hi haurà 36 clubs i associacions de Catalunya, de la resta de l’Estat, de França. El saló ocupa una superfície de 8.000 m2, dels quals 1.303 m2 pertanyen a l’espai ocupat per les maquetes. Un atractiu important per al visitant aficionat al món del modelisme ferroviari és el mercat d’ocasions, que aquest any arriba a les 142 taules de venda, que suposarà 284 metres lineals dedicats al comerç del tren en miniatura.

L’horari d’obertura de Lleida Expo Tren serà de 10 a 20 h (el dissabte) i de 10 a 14 h (el diumenge). El saló està organitzat per la revista Más Tren, i té el patrocini de l’Ajuntament de Lleida.