Nova edició del Premi del Llibre Agrari i del Premi de l’Article Tècnic Agrari

Amb una dotació global de 4.000 euros per als dos guardons

El Premi del Llibre Agrari, convocat per Fira de Lleida en el marc de la Fira de Sant Miquel i Eurofruit, assoleix enguany la 50a convocatòria

Fira de Lleida ha convocat, en el marc de la  Fira Agrària de Sant Miquel i del saló Eurofruit, la 50a edició del Premi del Llibre Agrari, dotat amb 3.000 euros, i la 6a edició del Premi de l’Article Tècnic Agrari, dotat amb 1.000 euros. Cal remarcar que el Premi del Llibre Agrari s’organitza anualment i de forma ininterrompuda des de l’any 1972, és a dir, des de fa 50 anys, i que és l’únic premi d’aquestes categories que es convoca a tot l’Estat. La 67a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i la 36a edició d’Eurofruit tindran lloc del 30 de setembre al 3 d’octubre de 2021.

Els guardons tenen l’objectiu de reconèixer les obres o articles recentment publicats, en format imprès o digital, que suposin una aportació remarcable dins el sector agroalimentari o l’àmbit rural, així com d’estimular la creació de nous treballs de caràcter científic, tècnic o divulgatiu que permetin incrementar la literatura destinada al sectors esmentats. Els premis compten amb el patrocini del Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya, del Col·legi de Veterinaris de Lleida, del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya i de CaixaBank.

Els treballs presentats han d’haver estat publicats durant el període comprès entre l’1 de juliol de 2020 i l’1 de juny de 2021, i han d’estar escrits en qualsevol de les llengües oficials de l’Estat espanyol. En ambdues modalitats, les obres podran ser presentades indistintament per l’autor o per la entitat editora. Cal lliurar els treballs a Fira de Lleida abans del dia 2 de juliol de 2021.

El jurat està integrat per professionals i tècnics de les disciplines de les obres presentades i per representants de cadascuna de les institucions patrocinadores. Al guanyador del Premi del Llibre Agrari correspondran 3.000 euros per a l’autor i un diploma per a l’editorial i l’autor. Al premi de l’Article Tècnic es destina la quantitat de 1.000 euros per a l’autor i un diploma per a l’editorial i l’autor.

El veredicte del jurat es farà públic el mes de setembre de 2021 i el lliurament dels premis es farà en l’acte de celebració del 50è aniversari de la convocatòria del Premi del Llibre Agrari.

El llibre guanyador de la darrera edició del Premi del Llibre Agrari va ser La alfalfa. Agronomía y utilización, editat per Jaume Lloveras, Ignacio Delgado i Cristina Chocarro, mentre que el treball Aprenent de formatger: estudi de la influència del tipus de quall en l’elaboració de formatges amb llet de cabra de Can Pauet, escrit per Clàudia Alcañiz, es va endur el Premi de l’Article Tècnic Agrari. Un total de 31 obres van optar a l’edició anterior dels guardons convocats per Fira de Lleida.

Més informació i bases de participació.