Lleidaclick obre demà les portes amb 18 diorames de temàtica diversa

La inauguració de la fira tindrà lloc a les 12.00 h i anirà a càrrec de Jaume Saltó, president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Lleida

La segona edició de la Fira de Col·leccionisme Playmobil de Lleida (LleidaClick) exhibirà 18 diorames de gran format centrats en temes històrics, nadalencs o relacionats amb Lleida. En total, els muntatges acolliran unes 8.000 figures humanes i d’animals, que ocuparan en total una superfície de més de 400 m2. Els autors dels diorames són de Lleida, de la resta de Catalunya, de l’Aragó i d’Alemanya.

Concretament, els diorames que els visitants podran veure a la Fira de Col·leccionisme Playmobil són els de la “Batalla del riu Bérezina 1812”, de Marcel Monfort (Sant Boi de Llobregat), “Un racó de Lleida”, de Sílvia Mesalles (Lleida), “L’evolució del circ”, de Sílvia Mesalles (Lleida), “Cartago”, de David Ferrer (el Masnou), “Atac víking”, de David Ferrer (el Masnou), “Polar”, de Marc Barrios (Igualada), “Poblat egipci”, de Marc Barrios (Igualada), “Al costat de l’Àrtic”, de Josep Ribas (Roda de Ter), “Frontera de Judea (3 dies aC)”, de Josep Ribas (Roda de Ter), “Les mines de Karak Tres Turons”, de Natàlia Solé (Roda de Ter), “Medievalis v.3”, de Cristian Botija (Lleida), “L’horta de Lleida”, d’Aleix Botija (Lleida). “La platja de Lleida segons A3”, d’Aleix Botija (Lleida), “Llogaret víking”, de Richard Rodríguez i Maria Gálvez (Gavà /Castelldefels), “Històries de la Segona Guerra Mundial”, de Xavier Rocafull (Barcelona) i “Petit click”, d’Ignasi Puig (Vic).

De fora de Catalunya trobem els diorames “Home of Santa Claus”, d’Stefan & Vera Sternkiker (Sankt Ingbert – Alemanya) i “Un día en Belén”, de Ramon el Maño (Saragossa).

La fira comptarà amb la presència d’onze expositors procedents de Catalunya, Andalusia, Madrid i Aragó, així com d’Alemanya (2) i de Bèlgica (1). En la manifestació clikera d’enguany destaquen l’exposició de 10 figures Pla mòbil gegants (de 165 cm), que són autèntiques peces de col·leccionisme, ja que n’hi ha molt poques unitats de cada model arreu del món, i el Concurs del Click Amagat, en la que els visitants hauran de trobar 3 personatges molt coneguts pel públic infantil (la Malèfica, l’Spiderman i 3 figures de la Patrulla Canina) entre els 18 diorames exposats. D’altra banda, l’organització ha convidat a prop de 6.000 alumnes de 16 escoles de la ciutat de Lleida, després d’haver contactat amb tots els centres escolars d’Infantil i Primària.

La inauguració de la fira tindrà lloc demà divendres, 6 de desembre, a les 12.00 h, i anirà a càrrec de Jaume Saltó, president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Lleida.