Lleida Expo Tren tindrà lloc els dies 17 i 18 d’octubre

El saló, previst inicialment per al 14 i 15 de març, es va ajornar degut a la crisi sanitària provocada pel coronavirus

La 11a edició Lleida Expo Tren tindrà lloc els dies 17 i 18 d’octubre als Pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida, segons ha decidit l’organització del certamen. El saló, previst inicialment per al 14 i 15 de març, es va ajornar com a mesura de prevenció pel coronavirus i seguint les directrius de les Autoritats sanitàries. Lleida Expo Tren és la mostra internacional anual dedicada al lleure i el modelisme ferroviari més important de l’Estat espanyol i del sud d’Europa, i aplega una gran quantitat d’expositors comercials, maquetes i clubs procedents de tot l’Estat i de França. La fira s’inscriu en la xarxa europea dels salons monogràfics dedicats al món del tren i del modelisme ferroviari.

El saló d’enguany coincideix amb la commemoració dels 160 anys de l’arribada del tren a la ciutat, efemèride que serà recordada amb iniciatives com l’exposició fotogràfica sobre la línia Barcelona–Manresa–Lleida, aportada pels col·leccionistes i experts en l’àmbit ferroviari Joan Solé i Antoni Nebot.

Lleida Expo Tren es divideix en dos grans sectors, el lúdic i el comercial. El primer inclou maquetes de trens a escala; la participació de diferents clubs de França; grans maquetes modulars d’associacions estatals; circuits de trens de “vapor viu” escala 1 i de modelisme ferroviari tripulat; una exposició fotogràfica, i seminaris i xerrades.

El sector comercial aplega els estands de fabricants i importadors de trens, accessoris i publicacions; estands institucionals, d’associacions i clubs; estands amb oferta lúdico-ferroviària, i el Mercat d’ocasions, amb compra-venda de material divers).

L’horari d’obertura de Lleida Expo Tren serà de 10 a 20 h (el dissabte) i de 10 a 14 h (el diumenge). El saló està organitzat per la revista Más Tren, i amb la col·laboració de Fira de Lleida i el patrocini de la Paeria.