Lleida Expo Tren aspira a rebre el reconeixement de saló internacional

El saló tanca portes amb uns 12.000 visitants procedents d’arreu i els expositors es mostren molts satisfets de la nova edició  

La desena edició del saló Lleida Expo Tren ha tancat les seves portes amb un alt grau de satisfacció per part dels organitzadors i dels expositors, ja que s’han assolit els objectius marcats i ja es pensa en nous projectes per a la celebració del proper certamen. Un d’ells, el més ambiciós, aconseguir rebre el reconeixement de saló internacional per part de l’Administració de l’Estat.

Raül Valls, coordinador del certamen, ha explicat que “al llarg de les deu edicions d’Expo Tren hem constatat que cada cop tenim major presència internacional, tant a nivell d’expositors com de visitants. I, alhora, hem observat com cada any tenim més ressò mediàtic fora de les nostres fronteres”. Aquest dos fets fan que Valls es plantegi per a pròximes edicions sol·licitar el reconeixement de saló internacional, ja que considera que el certamen pot assolir els criteris que s’exigeixen pel que fa a superfície, nombre d’expositors espanyols i estrangers, tipologia dels visitants professionals i suport del sector.

Valls comenta que “entre els requisits demandats destaca que ha de tractar-se d’una fira que compti amb una regularitat en els últims anys i que cada edició tingui una progressió positiva pel que fa a les anteriors. En aquest sentit cal dir que Lleida Expo Tren és l’única fira de l’Estat d’aquest àmbit amb una trajectòria ininterrompuda tan llarga i en clara expansió, com estem comprovant any rere any”.

Enguany el saló ha rebut uns 12.000 visitants procedents d’arreu de Catalunya i de l’Estat espanyol, amb procedències tant llunyanes com Huelva o Lugo. També han visitat el saló apassionats del modelisme ferroviari de França, Alemanya i i Itàlia, entres altres. Valls explica que per primera vegada el saló s’ha publicitat en francès a tota l’àrea d’influència del sud de França i en fires del sector i s’ha notat l’increment de visitants d’aquesta zona. També s’ha promocionat dins de nombrosos fòrums d’aquest àmbit i en un canal alemany de Youtube especialitzat en modelisme ferroviari. “Volem ampliar el radi d’influència per sobre dels 1.000 quilòmetres, perquè veiem que l’acceptació és cada vegada més gran arreu d’Europa”, ha reblat Valls.

De la seva banda, Oriol Oró, director de Fira de Lleida, s’ha mostrat molt satisfet de la resposta que cada any té aquest saló, tant a nivell d’expositors com de visitants, i ha declarat que la institució donarà suport a l’organització de Lleida Expo Tren en tot el que sigui necessari per tal que ben aviat pugui assolir el seu reconeixement d’internacional. Cal recordar que actualment Fira de Lleida ja compta amb dues fires internacionals: Sant Miquel-Eurofruit i Municipàlia.

Lleida Expo Tren, la mostra internacional anual dedicada al lleure i el modelisme ferroviari més important de l’Estat espanyol i del sud d’Europa, ha comptat amb 60 expositors comercials i 38 fabricants i marques representades. Així mateix, hi han participat 36 clubs i associacions de Catalunya, de la resta de l’Estat, i de França. El mercat d’ocasió ha comptat amb 142 taules de venda, un total de 284 metres lineals dedicats al comerç del tren en miniatura.