L’Estat ratifica la internacionalitat del saló Eurofruit

Lleida es consolida com la 6a entitat firal de l’Estat espanyol en aquest àmbit

El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme concedeix també la Internacionalitat de Lleida Expo Tren a efectes duaners 

El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme ha ratificat el caràcter internacional de Fira de Lleida amb la renovació de la qualificació d’“Internacionalitat Completa” a Eurofruit (Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola) i la qualificació de “Internacionalitat a Efectes Duaners” del saló Lleida Expo Tren (saló del Lleure Ferroviari). Amb aquesta doble qualificació, unida a la que ja té Municipàlia, Fira de Lleida reforça la seva vocació internacional, evidenciada en els tres certàmens citats i en d’altres com LleidaClick, que també compta amb presència estrangera.

Fira de Lleida es consolida com la 6a entitat firal de l’Estat espanyol pel que fa al nombre de certàmens internacionals, per darrere de Madrid, Barcelona, València, Saragossa i Barakaldo, i al mateix nivell que Ourense, Alacant i Valladolid.

El segell d’Internacional s’atorga en funció d’una sèrie de requisits determinats (nombre d’expositors i visitants estrangers, regularitat del saló, suport del sector a la fira, que el certamen permeti l’adquisició de noves tecnologies, etc.) i permet als salons seleccionats entrar al Calendari Oficial de Fires Internacionals, que es publica en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

La darrera edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i Eurofruit ha registrat 317 expositors (amb la presència d’empreses i entitats de Bielorússia, Egipte, França, Holanda, Itàlia i Portugal) i 130.000 visitants.

Quant a Lleida Expo Tren, enguany el saló ha rebut uns 12.000 visitants procedents de l’Estat espanyol, França, Alemanya i Itàlia, i ha comptat amb 60 expositors comercials, 38 fabricants i marques representades i 36 clubs i associacions de l’Estat espanyol i de França.