Les figures de Playmobil aterren a Lleida pel pont de la puríssima

LleidaClick exhibirà 20 diorames de gran format, amb unes 6.000 figuretes, i es podran comprar peces als estands dels 11 expositors

 

La capital de Ponent estrena enguany una nova fira, LleidaClick (Fira Nacional de Col·leccionisme Playmobil de Lleida), que tindrà lloc del 6 al 9 de desembre al Pavelló 4 de Fira de Lleida. Els visitants podran gaudir d’una exposició de 20 diorames de gran format (amb unes 6.000 figuretes), estands d’11 expositors d’arreu de l’Estat, una àmplia zona d’inflables decorats amb la iconografia Playmobil i un photocall d’alguns dels personatges Playmobil més coneguts pel públic infantil i familiar.

L’exposició de 20 diorames de gran format inclourà escenes dedicades al món de les fades, a les tropes napoleòniques, als víkings o a la mítica pel·lícula El Alamí, entre d’altres. Durant els quatre dies de la fira, es podran comprar tota mena d’articles Playmobil en els estands dels 11 expositors que seran presents al saló.

LleidaClick es complementa amb un atractiu programa d’activitats paral·leles “destinades a crear l’atmosfera màgica” d’un parc temàtic dedicat als populars clicks, figures de 7,5 cm d’alçada que van veure la llum per primera vegada l’any 1974 de la mà de l’alemany Hans Beck. Així, hi haurà el Concurs infantil Abacus de diorames Playmobil, que promou que els nens i les nenes exhibeixin les seves creacions en forma de diorama fetes a casa durant la fira. També se sortejaran tres lots de productes Playmobil per valor de 50, 30 i 20 euros entre els assistents a la fira que participin en el concurs “El click amagat”, que consisteix en trobar tres figures Playmobil molt conegudes amagades en els 20 diorames que configuren l’exposició.

D’altra banda, els infants que comprin una entrada al saló tindran l’oportunitat de jugar en els inflables Playmobil, jocs únics a Europa decorats amb la iconografia Playmobil. A més, una parella de personatges Playmobil donaran la benvinguda als visitants, amb els quals es podran fer una selfie de la lava estada en el photocall. També hi haurà tallers de creativitat, en què els infants podran deixar volar el seu talent creatiu utilitzant diverses tècniques artístiques (llapis de color, cera, plastidecor, retolador, pintura acrílica, etc.); de maquillatge de fantasia; de caretes, etc.

Lleida, punt de trobada dels col·leccionistes de tot l’Estat
Ignasi Puig, organitzador de la fira, ha afirmat que la idea de muntar LleidaClick va sorgir del fet que Lleida té una llarga tradició en l’organització de fires i que alguns dels col·laboradors de l’empresa Smartplay —promotora del certamen— són precisament lleidatans. El promotor ha asseverat que “Lleida pot ser un punt de trobada dels col·leccionistes de tot l’Estat, amb la presència d’expositors i dioramistes de Catalunya, l’Aragó, Madrid i Andalusia”.

Puig ha dit que l’època Prenadalenca en la què es farà la fira és molt adient, “ja que afavoreix la compra d’aquest tipus d’articles”, i ha remarcat que el certamen està dirigit al públic infantil i familiar en general, però també als col·leccionistes. “Un valor afegit de l’esdeveniment és que els visitants poden adquirir articles que no es troben en els circuits comercials habituals”. Així, els expositors oferiran peces originals, soltes, descatalogades o customitzades (com per exemple “caganers” catalans, personatges de Walt Disney o superherois), sovint difícils de trobar en les botigues convencionals.   

Puig ha defensat Playmobil com un joc multigeneracional, que uneix pares, fills i nets i que té uns valors interessants. “Té un alt potencial educatiu i pedagògic, com per exemple el d’explicar fets històrics, i permet desenvolupar el talent creatiu dels infants”, ha reblat. Finalment, ha apuntat els quatre valors que sustenten la fira: és un espai de comercialització; un espai d’exhibició de diorames (d’àmbit històric, de recreació d’escenes quotidianes i de temàtiques fantàstiques); un espai de creativitat, amb tallers per als infants, i un espai dinàmic amb activitats com el parc infantil o el concurs del Click Amagat.

“Crec que serà tot un èxit, perquè hi ha gent molt aficionada a aquest tema, que no dubta a desplaçar-se a altres poblacions per veure fires de Playmobil”, ha afirmat el president de la Comissió Delegada de Fira de Lleida i de la Cambra Oficial de Comerç de Lleida, Joan Simó.

El regidor de l’Hàbitat Rural i la Sostenibilitat de la Paeria, Joan Queralt, ha augurat “una fira amb continuïtat, ja que se centra en un tema molt interessant tant per als infants com per a molts adults que col·leccionen aquests joguines”.

De la seva banda, el diputat de la Diputació de Lleida, Paco Cerdà, ha remarcat també la idoneïtat de les dates en les quals se celebrarà la fira, “ja que són un preàmbul perfecte” al parc Cucalòcum i a les festes de Nadal.  

El director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a Lleida de la Generalitat de Catalunya, Ramon Alturo, després d’incidir en “la positiva contribució de Fira de Lleida al panorama firal de Catalunya, ha dit que la posada en marxa d’un saló com LleidaClick suposa “un punt d’innovació i creativitat molt important per a Lleida.”

L’horari de LleidaClick serà de les 10 a les 20 h i el preu de l’entrada és de 3,5 euros (gratuït per als infants menors de 2 anys). El certamen és una iniciativa de l’empresa Smartplay, SL, amb la col·laboració de Fira de Lleida, la Paeria, Abacus i l’associació Eutrapelia.