Fira de Lleida participa en el Congrés de Fires de Catalunya

Fira de Lleida participa en la 24a edició del Congrés de Fires de Catalunya, trobada que té lloc a les Borges Blanques els dies 22 i 23 de novembre. El congrés constitueix la principal plataforma de trobada del sector firal català i un espai d’intercanvi de coneixements, idees i formació entre els diferents agents firals de Catalunya. La trobada permet debatre els reptes i tendències de futur del món firal.

En el decurs de les sessions es tractaran temes com la preparació de les fires, el màrqueting Onmi-channel (estratègia que s’encarrega de conèixer el client i oferir productes que van d’acord a la seva personalitat i necessitats, amb diferents canals per tal d’arribar al client i impulsar una venda), les eines d’enquesta a visitants, el nou model de “fires mercat d’artesania”, la legislació i normativa d’instal·lacions temporals firals, els reptes i oportunitats de l’era digital o les aplicacions informàtiques per gestionar les fires. Entre els ponents figuren el periodista Xavier Grasset, que oferirà la conferència inaugural, o l’especialista en màrqueting Pablo Foncillas.

El congrés serà també el marc de l’assemblea general de la Federació de Fires, així com de les presentacions de l’Estudi d’Impacte Econòmic de les Fires a Catalunya i d’un aplicatiu de gestió dissenyat exclusivament per a fires, una eina que permetrà valorar la satisfacció dels expositors i detectar oportunitats de millora a les fires.

Les Borges Blanques és la sisena població lleidatana que acull aquest congrés després de Lleida (dos cops), Vielha, Tremp i Mollerussa.

Segona la Direcció General de Comerç de la Generalitat, Catalunya acull durant 2017 un total de 467 fires, un 2,86% més que al 2016. Del total, 58 són d’àmbit internacional i estatal i 409 d’àmbit català, comarcal o local. En total, se celebren fires a 245 municipis. Per demarcacions, Barcelona acull 214 fires (el 45,8% del total); Girona, 100 (21,4%); Lleida, 85 (18,2%), i Tarragona, 68 (14,6%).