Fira de Lleida convoca una nova edició del Premi del Llibre Agrari

El 49è Premi del Llibre Agrari i el 5è Premi de l’Article Tècnic, organitzats per Fira de Lleida en el marc de la Fira de Sant Miquel i Eurofruit, tenen una dotació de 4.000 €

Fira de Lleida convoca el 49è Premi del Llibre Agrari i el 5è Premi de l’Article Tècnic Agrari, guardons dotats amb 4.000 € i organitzats en el marc de la Fira Agrària de Sant Miquel i el saló Eurofruit. El premi atorgat al guanyador de la convocatòria del Llibre Agrari serà de 3.000 euros i de 1.000 euros el de l’Article Tècnic.

Els dos guardons, destinats a obres publicades entre l’1 de juny del 2019 i el 31 de maig del 2020, tenen l’objectiu de reconèixer les obres o els articles publicats en format imprès o digital que suposin una aportació remarcable dins el sector agroalimentari o l’àmbit rural i, alhora, estimular la creació de nous treballs de caràcter científic, tècnic o divulgatiu que permetin incrementar la literatura destinada als sectors esmentats.

Poden concórrer als guardons els llibres i els articles tècnics publicats per editorials, institucions o autors sobre temes relacionats amb la producció agrària i forestal, veterinària i salut animal, la indústria alimentària, els espais verds, la gestió del territori, la preservació ambiental, l’economia agroalimentària i, en general, sobre l’àmbit rural. La convocatòria és oberta als treballs escrits en qualsevol de les llengües oficials de l’Estat espanyol que disposin del corresponent codi ISBN (Número Internacional Normalitzat del Llibre).

En ambdues modalitats, poden presentar les obres l’autor o l’entitat editora, indistintament. En el cas del Llibre Agrari, s’hauran de remetre, com a mínim, 5 exemplars en paper. Pel que fa a l’Article Tècnic Agrari, es lliurarà en fitxer pdf juntament amb la informació corresponent a l’entitat editora, revista i número o mitjà en el qual s’ha publicat o, quan correspongui, direcció url. Si són articles tècnics editats en format paper, s’han de lliurar un mínim de 5 exemplars de la revista.

Cal  lliurar les obres per missatgeria abans del dia 19 de juny de 2020 a l’adreça de la Institució firal (Fira de Lleida. Premi del Llibre Agrari. Edifici Mercolleida. Av. Tortosa, 2 de Lleida) o bé cal enviar-los al correu electrònic ipineda@firadelleida.com.

El jurat és integrat per professionals i tècnics de les disciplines de les obres presentades i per representants de cadascuna de les institucions patrocinadores (Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya, Col·legi de Veterinaris de Lleida, Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya i CaixaBank).

El veredicte del jurat serà inapel·lable i es farà públic el mes de setembre d’enguany, i el lliurament dels premis es durà a terme en la cloenda de la 66a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel. Durant la cerimònia els autors premiats exposaran els aspectes fonamentals de l’obra guanyadora.

En l’edició anterior de la fira, l’obra Agricultura para los que no saben agricultura, de José Ignacio Cubero, va guanyar el 48è Premi del Llibre Agrari, mentre que Calidad del fruto en variedades de melocotonero y nectarina del Banco de Germoplasma de la Estación Experimental de Aula Dei, dels autors Carolina Font, Gemma Reig, Pierre Mignard, Jesús Val i María Ángeles Moreno, va guanyar el 4t Premi de l’Article Tècnic Agrari.

La 66a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel (Saló Nacional de la Maquinària Agrícola) i la 35a edició d’Eurofruit (Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola) tindran lloc del 24 al 27 de setembre.