Els petits “olímpics” juguen al Cucalòcum

El Gran Camarlenc visita demà a les 11 del matí el saló de la infància de Lleida

El parc ofereix una vintena d’activitats esportives

 

El pavelló 3 de Fira de Lleida es converteix fins al dimecres 4 de gener en un petit estadi olímpic cobert, en què els nens i les nenes poden gaudir de la pràctica d’una vintena de modalitats esportives sense que el fred i la boira sigui cap impediment. L’11a edició de Cucaesport, que se celebra conjuntament amb la 26a edició de Cucalòcum, inclou per segon any consecutiu la presència del Club INEF Lleida, que promociona la seva escola de rugbi de formació, la campanya de micromecenatge Gp2 i dóna l’oportunitat als infants d’aprendre les tècniques bàsiques d’aquest esport i de jugar un “partidet” de rugbi-cinta, una modalitat esportiva que es disputa en un terreny dur i sense contacte entre els oponents.

Al mateix pavelló del Cucaesport, els nens i les nenes de 6 a 12 anys poden circular amb bicicleta al parc infantil de trànsit de la Guàrdia Urbana i aprendre el significat dels diferents senyals de trànsit que hi ha repartits en un circuit senyalitzat. Els infants tenen també a l’abast practicar el patinatge amb patins de rodes o en línia, l’hoquei sala, el tennis de taula, el tennis, el bàdminton o el golf. Els nois i les noies més grans de 8 anys tenen l’ocasió d’introduir-se en el tir olímpic, amb la col·laboració del Club Tir Olímpic Lleida, que sorteja una carrabina d’aire comprimit. També es poden practicar activitats de circ (malabars, equilibri, etc.) i per als més petits hi ha un parc de psicomotricitat.

Pel que fa al pavelló 4 del Cucalòcum, es pot jugar al minigolf, fer uns quants llançaments a cistella o jugar un partidet de bàsquet amb els amics i, els més grans de 5 anys, practicar el jumping o el llit elàstic.

Els visitants també poden participar al Gol solidari, organitzat per l’Ajuntament de Lleida. A més, amb una aportació d’un euro, es pot practicar l’hípica fent un tomb solidari a cavall a l’estand de la Fundació la Manreana, en què també hi ha una mini granja. Totes les activitats estan supervisades per un equip de monitors professionals.

El Gran Camarlenc visita el Cucalòcum
D’altra banda, demà dimarts 3 de gener, a les 11 h, el Gran Camarlenc visitarà Cucalòcum per rebre les cartes per als Reis Mags d’Orient dels nens i les nenes presents al saló de la infància de Lleida.

Cal recordar que la 26a edició de Cucalòcum (Parc de la Infància i la Joventut de Lleida) i l’11a edició de Cucaesport té lloc del 26 de desembre al 4 de gener als Pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida amb 48 activitats lúdiques, esportives, formatives, solidàries i de sensibilització social. L’horari del parc va de les 10 a les 14 h i de les 16 a les 20 h.