Els cotxes de gamma mitjana i els suv, els vehicles d’ocasió més demandats

El saló Lleida Ocasió compta també amb un apartat dedicat a les autocaravanes, un sector on s’imposa el lloguer a la venda

 

Els utilitaris de gamma mitjana i els SUV (Vehicle Utilitari Esportiu, en anglès Sport Utility Vehicle) són els vehicles d’ocasió més demandats, segons afirmen els expositors de Lleida Ocasió (Fira del Vehicle d’Ocasió), certamen que durant la jornada inaugural d’ahir ja va registrar les primeres vendes. També tenen forta requesta els vehicles seminous. D’altra banda, la mitjana de despesa del consumidor en un cotxe usat —incloent totes les gammes— és de 12.000 €, segon l’enquesta feta a les empreses expositores.

A nivell general, les firmes presents en el certamen parlen d’una certa recuperació del mercat de vehicles d’ocasió i, en conjunt confien en mantenir o millorar els resultats de l’edició passada del saló. Segons els expositors, la importància de Lleida Ocasió, a més de ser un punt de venda directa de vehicles, rau en que “és un indicador fiable de com funcionarà la resta de la campanya”.

Els sector de les autocaravanes
Pel que fa als sector de les autocaravanes, present també a Lleida Ocasió, la demanda se centra en les unitats seminoves de 4 a 7 places (amb un preu mitjà de 47.000 €), tot i que en aquest àmbit més del 90% de les operacions comercials són de lloguer. Les tres tipologies principals de clients són famílies, parelles i grups d’amics, i la mitjana de dies de lloguer és d’una setmana. La majoria de lloguers són per viatges a l’estranger. Els principals avantatges d’aquesta modalitat “és el preu econòmic, la versatilitat a l’hora d’escollir les destinacions i possibilitat de contacte directe amb la natura”.

La 20a edició de Lleida Ocasió té lloc aquest cap de setmana als pavellons 3 i 4 i zona exterior de Fira de Lleida amb la participació de 25 expositors. El saló aplega una àmplia exposició de turismes, vehicles industrials, vehicles 4×4, autocaravanes, a més d’equipaments per a vehicles distribuïts en una superfície neta d’exposició de 4.950 m2. Tots els vehicles exposats són d’ocasió i km 0, estan perfectament revisats i amb garantia, a uns preus per a totes les butxaques i pressupostos i, a més, amb les millors facilitats de finançament. L’horari del saló és de les 10 a les 14 h i de les 16 a les 20 h. L’entrada a la fira és gratuïta.