Els clicks “envaeixen” Lleida

Un públic familiar i de col·leccionisme es llança a la recerca de figuretes de tot tipus en la segona edició de la Fira de Col·leccionisme Playmobil de Lleida

La segona edició de la Fira de Col·leccionisme Playmobil de Lleida (LleidaClick) ha obert les portes aquest divendres, i fins diumenge, amb onze expositors procedents de Catalunya, Andalusia, Madrid, Aragó, Alemanya i de Bèlgica, i amb 18 diorames de gran format centrats en temes històrics, nadalencs o relacionats amb Lleida, els quals contenen un total de 8.000 figures humanes i d’animals. Amb la previsió d’assolir els 8.000 visitants de la primera edició, Lleidaclick confirma en aquesta primera jornada la seva tipologia de visitant, bàsicament un públic familiar i de col·leccionisme.

Paco Cerdà, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida, ha destacat que Lleidaclick “és uns fira dinàmica i molt interessant, amb molt potencial de públic, idònia per a la gent que no marxa de pont, una fira familiar que és l’antesala perfecta al Nadal i a Cucalòcum”.

L’organitzador del saló, Ignasi Puig, ha afirmat que “aquesta és una fira que estimula la creativitat, amb un gran potencial didàctic i pedagògic, atractiva per a tots els membres de la família, sigui quina sigui la seva edat”. Puig ha incidit en que els clicks són ja una joguina de culte per a tots aquells que hi van jugar als anys 70, i amb una varietat de continguts tan gran que fa que “qualsevol nen de qualsevol edat pugui trobar una temàtica que l’interessi”.

Puig ha comentat també que aquesta fira té dos factors favorables, la bona acollida que va tenir la primera edició i l’estrena recent del film Playmobil: la pel·lícula, i que l’objectiu de l’organització és convertir-la en un referent en l’àmbit clickaire.

Cal recordar que LleidaClick compta també amb una exposició de 10 figures Playmobil gegants (de 165 cm), que són autèntiques peces de col·leccionisme, ja que n’hi ha molt poques unitats de cada model arreu del món. A més, els organitzadors han posat en marxa el Concurs del Click Amagat, en la que els visitants han de trobar 3 personatges molt coneguts pel públic infantil (la Malèfica, l’Spiderman i 3 figures de la Patrulla Canina) entre els 18 diorames exposats.

L’horari de la fira va de 10 a 20 h i el preu d’entrada és de 3,5 € (gratuït per als infants de fins a 2 anys).