Del Cucalòcum al Sàhara

Dos estudiants lleidatans promocionen a Fira de Lleida la seva participació al ral·li Uniraid, que tindrà lloc al Marroc

 

Els estudiants de Lleida i Vielha, Ferran Puig i Víctor Albà, promocionen a Cucalòcum-Cucaesport l’aventura solidària Uniraid, que tindrà lloc del 25 de febrer al 5 de març al Marroc. Els universitaris, que cursen 4t d’Enginyeria de Sistemes de Telecomunicacions a la UPC Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial a Castelldefels, participaran en el raid amb un Renault 4L de l’any 1989 amb “la doble finalitat formativa i solidària, atès que estem aprenent a crear un projecte des de zero (la participació al raid) amb la dificultat de buscar-nos subvencions per portar-lo a terme i, a més, aportem material escolar que es distribuirà en diferents centres educatius del país nord-africà”.

Uniraid està reservat a estudiants universitaris i es disputarà per terres marroquines al llarg de 9 dies i 7 etapes en les quals es faran uns 3.000 km. En total, hi participaran uns 120 equips –formats per dues persones– d’arreu de l’Estat que sortiran i arribaran a Tànger després de travessar territoris tan inhòspits com el desert del Sàhara i l’Àtlas. Com a requisits bàsics, han de viatjar amb un cotxe de més de 20 anys i menys de 1.300 cc, portar material escolar (un mínim de 30 kg) i guiar-se per aquesta ruta de l’antic Dakar només amb una brúixola i un mapa. No guanyarà qui sigui més ràpid, sinó l’equip que faci menys quilòmetres.

L’estand d’Uniraid és al Pavelló 3 de Fira de Lleida. A banda d’obtenir informació sobre l’aventura, els infants que s’hi apropin podran jugar a l’slot o Scalextric, pintar figures impreses en 3D, veure el Renalut 4L o adquirir una samarreta solidària per contribuir a subvencionar el projecte de l’equip lleidatà.

La 26a edició de Cucalòcum (Parc de la Infància i la Joventut de Lleida) i l’11a edició de Cucaesport té lloc del 26 de desembre al 4 de gener als Pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida amb 48 activitats lúdiques, esportives, formatives, solidàries i de sensibilització social. L’horari del parc va de les 10 a les 14 h i de les 16 a les 20 h. El dia 1 de gener el recinte romandrà tancat.