Cucalòcum assoleix els 45.000 visitants

El paer en cap ha lliurat el xec de 1.055 €, obtinguts a l’activitat del Gol Solidari, a la Fundación Vicente Ferrer

La 28a edició de Cucalòcum (Saló de la Infància i la Joventut de Lleida) i la 13a edició de Cucaesport han assolit els 45.000 visitants, segons ha anunciat aquesta tarda l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrossa, qui ha afegit que el parc “ha estat un èxit no només quantitatiu, sinó també qualitatiu”. Larrossa ha destacat activitats noves com el circuit de motos elèctriques; l’activitat d’aprenentatge d’escacs en taulers gegants de l’Acadèmia d’Escacs Josep Oms; el taller d’Ipcena adreçat a potenciar el reciclatge per mitjà del joc de recollida de residus porta a porta, o l’activitat dels Castellers de Lleida, en què els més petits han après a fer castells.  

 El paer en cap s’ha mostrat força satisfet del funcionament d’un parc, Cucalòcum, “que va néixer per cobrir una necessitat de la ciutat, que és la de proporcionar activitats de tot tipus als petits durant les vacances de Nadal”, i que en aquesta edició s’ha desenvolupat “sense cap incidència i donant a la ciutat el servei que havia de donar”.

Larrossa també ha fet lliurament del xec de 1.055 €, obtinguts a l’activitat del Gol Solidari, a la Fundación Vicente Ferrer, i que s’afegeixen als 1.061 € aconseguits l’any passat. El representant de la fundació, Pedro García, ha explicat que aquesta quantitat està destinada a la construcció de dos cases per a dos famílies a la població índia de Devaranda.

Finalment, l’alcalde ha participat en el tall “inaugural” del tortell de Reis del Club Banyetes a l’espai de la Ludoteca municipal, en el que s’han repartit unes 500 racions entre els nens i nenes que han visita el saló.  

La 28a edició de Cucalòcum (Saló de la Infància i la Joventut de Lleida) i la 13a edició de Cucaesport han tingut lloc del 27 de desembre al 4 de gener als Pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida amb 50 activitats lúdiques, esportives, formatives, solidàries i de sensibilització social.