Constitució del nou Patronat de la Fundació Fira de Lleida

Avui dimecres ha tingut lloc la constitució del nou Patronat de la Fundació Fira de Lleida i de la Comissió Delegada de la Fundació Fira de Lleida, amb el cessament dels anteriors membres i el nomenament dels nous.

El Patronat de la Fundació Fira de Lleida ha quedat constituït per l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo (president); el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn (vicepresident primer); el president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Lleida, Jaume Saltó (vicepresident segon), la tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida Jordina Freixanet (tresorera); la directora general de Comerç de la Generalitat de CatalunyaMontserrat Vilalta (vocal nat); i per Ferran Accensi, Ramon Alturo, Joan Catalan, Francesc Cerdà, Marc Cerón, Ramon Farré, Montse Gallardo, Carles Gibert, Joan Gilart, Estanislau Grau, Fèlix Larrosa, Jordi Latorre, Joan C. Massot, Jaume Moya i Antoni Postius (vocals), amb Oriol Oró com a director general.

Pel que fa a la Comissió Delegada de la Fundació Fira de Lleida, ha quedat formada per Jaume Saltó (president), Francesc Cerdà (vicepresident 1r), Ferran Accensi (vicepresident 2n), Jordina Freixanet (tresorera), Montserrat Vilalta (vocal nat), i Ramon Alturo, Marc Cerón, Ramon Farré, Carles Gibert, Joan Gilart, Estanislau Grau i Jaume Moya (vocals).

Aposta per un nou pavelló per a la Fira

L’alcalde i president del Patronat de la Fundació Fira de Lleida, Miquel Pueyo, ha expressat que és conscient que a Fira de Lleida “li cal  modernitzar les infraestructures i fer un pla viable i estratègic de ciutat”. En aquest sentit, Pueyo ha afegit que “s’assumeix amb responsabilitat i solvència la modernització de la Fira però defugint de grans obres faraòniques i d’endeutaments que no som capaços d’assumir”.

El model que es proposa per a Fira de Lleida inclou un nou pavelló firal dins del recinte dels Camps Elisis (al costat del que seria l’actual Pavelló 4), endreçar i dignificar la zona d’aparcament i les zones verdes, cobrir degudament part del Pavelló 2 i impulsar un projecte de transició energètica incorporant-hi en la remodelació, per exemple, plaques fotovoltaiques a la coberta.

Miquel Pueyo, també ha explicat que, un cop el Pavelló 5 estigui construït, s’hi podrien traslladar els serveis firals del Palau de Vidre (Pavelló 1) i “plantejar seriosament el futur d’aquest edifici i els seus usos”.  Pueyo ha destacat la viabilitat de la proposta, que no suposaria transformar en sòl privat els equipaments comunitaris ni haver d’adquirir terrenys nous per fer obres faraòniques, que ja no s’estilen en les ciutats del segle XXI”.