Amèrica Llatina, convidada de luxe a Municipàlia 2021

Autoritats de diversos països d’aquell continent seran presents al saló lleidatà

Fira de Lleida signa un acord amb la Unión Iberoamericana de Municipalistas per coordinar la presència d’una missió tècnica d’autoritats d’aquella àrea   

Amèrica Llatina tornarà a tenir una representació destacada a la 21a edició de Municipàlia (Fira Internacional d’Equipaments i Serveis Municipals), gràcies a la presència d’una missió tècnica d’autoritats de diversos països d’Amèrica del Sud, Amèrica Central i Amèrica del Nord coordinada per la Unión Iberoamericana de Municipalistas (UIM). María García Pizarro, vicesecretària general primera de la UIM, i Oriol Oró, director general de Fira de Lleida, han formalitzat aquest migdia a les oficines de la Institució firal l’acord de col·laboració entre les dues entitats, el qual permetrà la presència al saló Municipàlia de la citada missió tècnica internacional, que viatjarà a Lleida per tal de conèixer diferents solucions per optimitzar la gestió municipal.

María García Pizarro ha indicat que, malgrat la pandèmia, “hi ha un interès molt gran per part de les autoritats llatinoamericanes, moltes de les quals d’alt nivell, per conèixer Municipàlia, la qual cosa augura una bona participació, sempre que no sorgeixen restriccions de darrera hora motivades per la crisi sanitària”.

La vicesecretària general primera de la UIM, qui ha assenyalat que la col·laboració sorgida de la presència dels representants llatinoamericans a Municipàlia s’ha de traduir tant en acords comercials com en intercanvi de coneixements, ha explicat que els eixos temàtics de la trobada seran la gestió de la seguretat ciutadana, la gestió integral de l’aigua i els residus, la gestió de l’energia i la gestió de la mobilitat sostenible, tots ells sota el paraigua de la Nova Agenda Urbana. Cal recordar que la Nova Agenda Urbana de Nacions Unides persegueix l’assoliment de la sostenibilitat en les polítiques de desenvolupament urbà.

Oriol Oró, director general de Fira de Lleida, ha afirmat de la seva banda que l’acord signat potencia la internacionalització de Municipàlia, i facilita als expositors d’aquest saló una valuosa plataforma de negoci amb els mercats internacionals.

La representació estrangera, en la que participaran alcaldes, regidors, alts directius, tècnics d’administracions públiques i experts de diversos països d’Amèrica Llatina, està destinada a convertir-se en una gran plataforma d’intercanvi d’experiències i de debat sobre l’evolució dels municipis i sobre els nous reptes que afronten els municipis per tal d’assolir un model intel·ligent, eficaç i sostenible de desenvolupament.

L’objectiu de la iniciativa es donar a conèixer als participants experiències i bones pràctiques de gestió pública local i solucions empresarials per mitjà de les conferències inaugural i de cloenda, conferències sectorials, experiències de millora, diàlegs empresarials, espais de trobada i visites presencials als estands.

Aquest conveni, que facilitarà la quarta presència de la UIM a Lleida, dona continuïtat i amplia els objectius dels acords previs firmats el 2015, el 2017 i el 2019. Les tres darreres edicions de la missió tècnica internacional de la UIM van portar a Municipàlia un total de 86 autoritats locals, directius, assessors i empresaris de 14 països llatinoamericans i Angola.

La 21a edició de Municipàlia (Fira Internacional d’Equipaments i Serveis Municipals) i la 5a edició d’Innocamping (Saló Nacional Professional de Serveis i Equipaments per als Càmpings, Allotjaments Turístics i Empreses Esportives i de Lleure) obriran les portes conjuntament del 19 al 21 d’octubre en el recinte de Fira de Lleida, amb una superfície bruta total d’exposició d’uns 23.000 m2.