LleidaOcasió aconsegueix un any més la plena ocupació

Fira de Lleida acollirà de l’1 al 3 de febrer la 22a edició del saló, que comptarà amb la presència de 30 expositors i uns 550 vehicles

La 22a edició de LleidaOcasió (Fira del Vehicle d’Ocasió) comptarà amb la participació de 30 expositors —un 3,4% més que l’any passat—, distribuïts en una superfície d’exposició de 5.960 m² nets. Del total d’expositors, el 71% són de Lleida ciutat i el 29%, de la resta de la demarcació lleidatana. El saló tindrà lloc de l’1 al 3 de febrer als pavellons 3 i 4 i a la zona exterior del recinte firal, espais que registren un 100% d’ocupació. Els visitants podran trobar a la venda uns 550 vehicles de primeres marques i de totes les gammes i preus. Enguany cal destacar l’increment en exposició i nombre d’autocaravanes i la major presència d’empreses de recanvis i complements.

En el decurs de la presentació de la Fira del Vehicle d’Ocasió, el 3r tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida, Rafael Peris, ha dit que en l’edició anterior 1 de cada 2 visitants va venir a LleidaOcasió amb l’objectiu de comprar un vehicle. Quant als expositors, el 100% es va mostrar molt satisfet o satisfet i el 96% repeteix en aquesta edició. A més, es van vendre 1 de cada 3 vehicles exposats.

El president de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida i de la Comissió Delegada del Patronat de la Fira de Lleida, Joan Simó, ha comentat que LleidaOcasió inaugura la temporada de fires del 2019 a la ciutat de Lleida i ha afegit que el saló està consolidat i que cada vegada aquest tipus de certàmens tenen un major interès per al públic en general.

De la seva banda, el diputat i 5è vicepresident de la Diputació de Lleida, Enric Mir, ha destacat la importància que té el sector del vehicle d’ocasió per a l’economia lleidatana, atès que els consumidors confien cada vegada més en els venedors per la qualitat dels vehicles que posen a la venda. També ha dit que a LleidaOcasió es poden trobar cotxes a preus per a totes les butxaques i pressupostos.

El director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya a Lleida, Ramon Alturo, ha destacat el suport de la Generalitat de Catalunya envers aquests salons que són un motor econòmic per al territori lleidatà.

LleidaOcasió aplegarà una àmplia exposició de turismes, vehicles industrials, vehicles 4×4, autocaravanes, a més d’equipaments per a vehicles. Tots els vehicles exposats són d’ocasió i km 0, estan perfectament revisats i amb garantia, són de primeres marques, tenen uns preus que s’adapten a totes les butxaques i pressupostos i, a més, amb les millors facilitats de finançament.

L’acte d’inauguració de la 22a edició de LleidaOcasió tindrà lloc el divendres 1 de febrer, a les 12 h, al Pavelló 3 de Fira de Lleida, sota la presidència de Joan Simó, president de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida.

L’horari del saló serà de les 10 a les 14 h i de les 16 a les 20 h. L’entrada a la fira és gratuïta.

Venda de 22.779 vehicles d’ocasió l’any 2018
El president de l’Associació Provincial d’Empreses d’Automoció de Lleida, Xavier Freixes, ha explicat en el decurs de l’acte, que l’any 2018 la demarcació de Lleida va registrar 22.779 vendes de vehicles d’ocasió (turismes i tot terrenys), un 5,58% més que l’any anterior (21.575).

Quant als vehicles nous, el 2018 es van registrar a la demarcació lleidatana 8.076 matriculacions de turismes i tot terrenys, un 3,43% més que l’any anterior (7.800). Del total de turismes, 5.474, el 67%, ha anat a parar a particulars, un 32% (2.588) a ampliar o renovar la flota de vehicles de les empreses, i menys d’un 1% (14) a empreses de lloguer.

A més, el 54,17% dels vehicles nous matriculats van ser de benzina (enfront el 40,69% del 2017); el 38,55%, dièsel (van ser el 49,95% l’any anterior), i el 7,28%, híbrids, elèctrics i de gas (el 6,13%, el 2017). Les vendes que més han augmentat en percentatge són les de la gamma SUV.

La ràtio de vendes entre els dos àmbits és d’1 vehicle nou venut per cada 2,82 vehicles d’ocasió venuts.

Xavier Freixes ha lamentat que la confusió creada entre els consumidors arran de les informacions aparegudes sobre les emissions de CO2 en els vehicles, està provocant que les vendes de vehicles nous a Espanya hagin caigut en els darrers 5 mesos respecte al període anterior i ha afegit que tots els cotxes nous que es venen, ja siguin dièsel o de benzina, compleixen amb qualsevol normativa europea.