Activitats sobre la Mediterrània al Cucalòcum

Camping Resort Serra de Prades i JEB Andrews Foundation recullen donacions destinades a les famílies amb nens amb càncer

 

La Mar Mediterrània és l’eix vertebrador de l’activitat que Caixafòrum desenvolupa a Cucalòcum, saló que assoleix el seu pas de l’equador amb una bona resposta de públic. L’espai “Caixalòcum; vine i aprèn jugant amb les activitats educatives”, se centra aquesta edició en la vida marina del Mare Nostrum, amb una activitat consistent a colorejar figures d’animals marins (dofins, tortugues, tonyines, crancs, etc.) i fer xapes personalitzades que els infants poden emportar-se a casa.

L’activitat està relacionada amb la mostra que es pot veure fins al 5 de març a CaixaForum Lleida, la qual ofereix una perspectiva àmplia del Mediterrani, una àrea de gran interès des del punt de vista biològic tot i que diversos factors n’amenacen seriosament la sostenibilitat mediambiental. L’exposició permet conèixer quin ha estat el passat d’aquest mar, comprovar quin n’és el present i veure quins reptes se’ns plantegen per a la seva sostenibilitat pensant en el futur.

Acció solidària en pro del infants amb càncer
D’altra banda, l’espai lúdic d’inflables Camping Resort Serra de Prades convida a les famílies que visiten Cucalòcum a fer una donació a la JEB Andrews Foundation adreçada a les famílies amb nens amb càncer. JEB Andrews Foundation, una entitat que organitza periòdicament concerts de country amb finalitats solidàries, cedirà tots els ingressos a l’entitat AFANOC. Camping Resort Serra de Prades sortejarà entre tots els donants un cap de setmana amb bungalou per a 4 persones i un sopar al restaurant Els Ceps.

L’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC) és una associació sense ànim de lucre que treballa des d’una visió solidària en pro dels infants i adolescents amb càncer i les seves famílies, apostant per la sensibilització de la societat i per l’equitat entre persones. AFANOC dóna suport a les famílies durant tot el procés de la malaltia, atenent les necessitats que es van generant psicoemocionals, socials, educatives i econòmiques.

La 26a edició de Cucalòcum (Parc de la Infància i la Joventut de Lleida) i l’11a edició de Cucaesport tenen lloc del 26 de desembre al 4 de gener als Pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida amb 48 activitats lúdiques, esportives, formatives, solidàries i de sensibilització social. L’horari del parc va de les 10 a les 14 h i de les 16 a les 20 h. El dia 1 de gener el recinte romandrà tancat.