Viveristes de França, Grècia i Espanya, presents a Eurofruit

Els salons lleidatans acullen enguany una dotzena d’empreses que treballen en la producció de fruita de pinyol i llavor, ametller, tòfona i kiwi de carn verda i groga

 

El sector del viverisme tindrà un paper destacat en la 61a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel (Saló Nacional de la Maquinària Agrícola) i la 30a edició d’Eurofruit (Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola), salons que tindran lloc del 24 al 27 de setembre de 2015. Fira de Lleida acollirà enguany una dotzena d’empreses i associacions d’aquests sector procedents de l’Estat espanyol, de França i —per primera vegada— de Grècia, les quals treballen en la producció de fruita de pinyol i llavor, ametller, tòfona i kiwi de carn verda i groga.

 

Concretament, els viveristes que seran presents al saló agrari lleidatà són Certiplant SL, Grard Iberica 2014 (França), Plantas de Navarra SL, Plavise SAT, Star Export (França), Vivero DLP, Vivero Provedo Sam, Viverodeabel i Xilogiannis Bros Totechniki (Grècia).

 

El procés de professionalització i internacionalització que ha registrat Eurofruit en els darrers anys ha vingut acompanyat en les darreres edicions per un treball continuat de Fira de Lleida per potenciar la sectorització i ampliació dels àmbits més importants relacionats amb els serveis i equipaments destinats a millorar i optimitzar la gestió de la producció i la comercialització de la fruita.

 

Aquest esforç s’ha traduït en el creixement i consolidació de subsectors com els dels obtentors i viveristes, embalatges, defensa vegetal, maquinària industrial, logística i transport, sistema antipedra i serveis auxiliars (assessories, enginyeries, serveis financers, TIC i fred industrial).

 

Només en l’àmbit geogràfic de Catalunya existeixen actualment unes 220 empreses productores de plantes vives. El sector productor de plantes vives català ocupa actualment una superfície de conreu d’unes 1.800 ha., de les quals unes 1.600 són en cultiu a l’aire lliure i unes 200 ha són sota hivernacle.

 

La producció de plantes vives inclou el cultiu d’arbres ornamentals, arbres de Nadal, arbustos ornamentals, coníferes, cactus, planta aromàtica, planta de temporada, planta vivaç, planta d’ombra, planta mediterrània, plantes crasses, palmàcies, planta forestal, fruiters i el material vegetal de reproducció de les anteriors produccions (cultiu de teixits, germinació de llavors, arrelament d’esqueixos i empelts).

 

 

Print Friendly, PDF & Email