Planasa ofereix un complet programa de fruiter tardà

En els darrers anys, PLANASA s’ha centrat en la investigació de varietats de fruiter de pinyol tardà per completar una oferta que tradicionalment se centrava en les varietats precoces. El resultat d’aquest treball ha estat una línia denominada Sweet que es caracteritza per un alt grau de Brix dels fruits i que està donant excel·lents resultats tant a nivell de producció com de qualitat. Una línia que l’empresa exposarà en la pròxima edició d’Eurofruit – Fira de Sant Miquel. 

 

“Des de fa alguns anys, estem fermament decidits en el desenvolupament de varietats de mitjana i llarga estació per completar el nostre calendari. Per a això, tenim camps d’assaig a Navarra, Osca i Badajoz, i gràcies a aquestes inversions, hem obtingut magnífics resultats que senquadren en la nostra nova línia Sweet”, explica Mario Ortiz, director dR+D dels programes de fruiter de lempresa.

 

La línia Sweet comprèn les nectarines planes Platina 40 i Planasol 50, de carn blanca i groga respectivament i amb 18º Brix, el préssec de carn groga, Plagold 22, i la nectarina de carn groga, Zincal 30. Totes aquestes varietats es van introduir lany passat en els assajos de valoració de lIRTA. Precisament, la nectarina Zincal 30 va ser una de les millors varietats valorades del conjunt, resultant la millor per a la seva època. En fruita plana, les platerines Platina 40 i Planasol 50 han conquerit els més exigents ja que ambdues són varietats molt productives, amb molt de color, amb més de 17º Brix, i el més important, amb un magnífic tancament pistil·lar, característica que les diferencia de la resta del mercat. A aquesta oferta se suma Songreen 50, una pruna verda de carn groga, dextraordinari sabor i elevada productivitat.

 

Els criteris de selecció de PLANASA es basen en la productivitat, calibre, sabor, coloració, forma i fermesa de la carn. “Realitzem una mitjana de 150 encreuaments diferents per any, amb un total d’unes 70.000 pol·linitzacions de les quals obtenim uns 10.000 ossos (14% fecundació) però de tot això tan sols el 0,19% és seleccionat com a varietat comercial, el que dóna una idea del tediós del treball de selecció”, detalla Ortiz.

 

La recompensa a aquest treball és un extens i cuidat calendari que abasta des de les varietats més primerenques a les de mitjana i tardana estació com la línia Sweet. Unes varietats que es reparteixen per totes les zones productores del món.

 

Més informació a www.planasa.com

 

SM2013-Planasa-1 SM2013-Planasa-2

 


Informació facilitada per l’empresa expositora.

 

Print Friendly, PDF & Email