Obres de temàtica molt variada concorren al Premi del Llibre Agrari de Fira de Lleida

El guardó, que s’atorgarà en el marc de la Fira de Sant Miquel, té una dotació econòmica de 6.000 euros

 

Fira de Lleida ha rebut un total de 17 obres que concorren a la 44a edició del Premi del Llibre Agrari, guardó organitzat en el marc de la 61a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel. El premi, amb una dotació econòmica de 6.000 euros, té una llarga trajectòria i una gran reputació dins del sector, i és l’únic d’aquestes característiques que s’organitza a l’Estat espanyol.

 

El veredicte del jurat es farà públic el mes de setembre de 2015 i el lliurament del Premi es durà a terme el 27 de setembre en el decurs de la cerimònia de cloenda de la 61a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel.

 

Enguany destaca la gran varietat temàtica de les obres presentades, centrades en àmbits agrícoles i ramaders com la PAC, l’economia del vi a Espanya i a tot el món, la fructicultura del segle XXI, l’agricultura familiar en el context agroalimentari actual, el bosc, el món veterinari, la lactació del porcí o la pol·linització a Espanya.

 

Fira de Lleida ha rebut també llibres sobre temàtiques més curioses o específiques , com els hivernacles d’Almeria, l’orxata i la xufla de València, els camps abandonats a Cameros Viejo, els itineraris botànics per les Terres de Lleida, els regants de la Plana d’Urgell o un catàleg de documentals cinematogràfics agraris.

 

El guardó és un reconeixement a les obres publicades recentment, en format imprès o digital, que suposin una aportació remarcable dins l’àmbit agrari espanyol, així com que promoguin la creació de nous treballs de caràcter científic, tècnic o divulgatiu que incrementin la literatura destinada al sector agrari.

 

El premi és obert a les editorials, les institucions o els autors que han publicat obres ­–en qualsevol de les llengües oficials de l’Estat espanyol– sobre temes relacionats amb la producció agrària i forestal, veterinària, la indústria alimentària, els espais verds, la gestió del territori, la preservació ambiental i l’àmbit rural en general.

 

El jurat és integrat per professionals i tècnics de les disciplines de les obres presentades i per representants de cadascuna de les institucions patrocinadores (Col·legi de Veterinaris de Lleida, Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Pèrits Agrícoles de Catalunya, Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya i Col·legi d’Enginyers de Forests de Catalunya).

 

La 61a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel (Saló Nacional de la Maquinària Agrícola) i Eurofruit (Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola) tindran lloc del 24 al 27 de setembre de 2015 en el recinte de Fira de Lleida.

 

SM2015-LlibresPresentats

 

Print Friendly, PDF & Email