Lleida acull als principals experts en fruits secs en el Simposi Nacional de l’Ametller i altres Fruits Secs

  • L’IRTA i l’Editorial Tècnica Quatrebcn organitzen una jornada sobre el sector el dia 24 de seiembre, coincidint amb l’inici la 61a edició de la Fira de Sant Miquel i Eurofruit 2015
  • Les expectatives de comercialització a nivell mundial, les noves varietats i la intensificació del cultiu de l’ametller, algun dels temes que es debatran

 

L’ametller s’ha convertit en un cultiu de moda a Espanya. L’aparició de noves varietats i el maneig en regadiu estan produint una revolució en les plantacions. Per això, l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i l’editorial tècnica Quatrebcn, a través de la Revista de Fruticultura, organitzen a Lleida el 24 de setembre el primer Simposi Nacional de l’Ametller i altres Fruits Secs (www.jornadasfruticultura.com). La jornada coincideix amb l’inici de la 61a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i Eurofruit 2015.

 

Entre les 9:50 i les 14:00 hores, els principals experts nacionals i internacionals del sector de la fruita seca exposaran les expectatives de comercialització a nivell mundial, els estudis sobre la viabilitat econòmica d’aquest cultiu i del pistatxer, la noguera i l’avellaner, així com els nous sistemes de producció.

 

A més, s’analitzarà la situació de la fruita seca a Califòrnia (la zona productora d’ametller més important del món) amb l’especialista d’extensió del Plant Sciences Department, University of California Davis, Louise Ferguson.

 

A l’actualitat, Espanya és el tercer productor mundial d’ametlles, per darrere dels EUA i Austràlia. Amb una collita al voltant de les 70.000 tones, un 55% es destina a l’exportació, especialment a Alemanya.

 

Contacto

Secretaria tècnica:
Editorial Tècnica Quatrebcn
Tel. 935 197 481
Email: info@quatrebcn.es

Dpt. Comunicació:
David Rodríguez
Tel. 637 746 125
Email: daroib@hotmail.com

 

 

Print Friendly, PDF & Email