Jornada tècnica sobre el Plan Star Olivera a Eurofruit

Per donar a conèixer les tècniques i les tecnologies disponibles per millorar la rendibilitat de les explotacions olivareres

 

La Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida acollirà el 29 de setembre la jornada tècnica “Plan STAR Olivera”, iniciativa que vol donar a conèixer les millors i últimes tècniques i les tecnologies disponibles per millorar la rendibilitat de les explotacions olivareres a Catalunya, com també la seva competitivitat. La sessió, que tindrà lloc al Saló Segrià del Palau de Vidre de Fira de Lleida, és organitzada per Eumedia, empresa editora de Vida Rural, Mundo Ganadero i AgroNegocios.

La inauguració de la jornada es farà a les 10.30 h per donar pas a un seguit de conferències. El director comercial i de màrqueting d’ActelGrup i president del Cluster d’olis d’oliva de Catalunya, Josep Lluís Trilla, parlarà sobre la “Situació actual i perspectives del mercat de l’oli d’oliva”. La product manager de Compo Expert, Lidia Paredes, tractarà les “Tecnologies eficients per a la fertilització de l’olivera” i el director de Desenvolupament i Comunicació de Sigfito, Victorino Martínez, se centrarà en el “Sigfito. Un sistema eficient per a l’agricultura i el medi ambient”.

Després de la pausa-cafè, es desenvoluparan les xerrades “Cobre Nordox dins l’olivicultura moderna”, a càrrec del responsable del departament de Marquèting i Desenvolupament Estratègic de Comercial Química Massó, Josep Ma Boldú, i “Maneig agronòmic i estudi econòmic dels actuals models oleícoles”, amb l’especialista en oivicultura i elaiotècnia de l’IRTA – Mas de Bover, Juan Francisco Hermoso. Per finalitzar la jornada, a les 13.10 h tindrà lloc una taula rodona moderada pel director d’Eumedia, Jon Zubia.

La inscripció a la jornada és gratuïta (fins a completar l’aforament) i compta amb el patrocini de Compo Expert, Comercial Química Massó y Sigfito, i la col·laboració d’Agriargo, ActelGrup i Fira de Lleida.

Per tal de facilitar que els professionals del sector agrari trobeéssin solucions viables amb què afrontar el futur, l’any 2008 l’editorial Eumedia va posar en marxa les jornades Pla STAR (Síntesi de Tècniques Aplicades a la Rendibilitat). Des d’aleshores s’han dut a terme diferents jornades dedicades al sector de l’olivera, al qual, amb el temps, s’han anat sumant altres sectors com el vitivinícola, el cerealista o el fruiter.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email