Fira de Lleida convoca el Premi a la Innovació Tecnològica i Seguretat en el Disseny de les Màquines Agrícoles

Totes les firmes expositores de la Fira Agrària de Sant Miquel i del Saló Eurofruit poden presentar-se al concurs abans del dia 7 de setembre

 

Fira de Lleida ha convocat, en el marc de la 61a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i del Saló Eurofruit 2015, el 19è Premi a la Innovació Tecnològica i Seguretat en el Disseny de les Màquines Agrícoles per tal de distingir les innovacions tecnològiques de la maquinària agrícola i de la indústria agroalimentària, així com la seguretat per als seus usuaris. Aquest guardó es planteja com un reconeixement a l’esforç per oferir millores i avenços per part del sector de la indústria i la maquinària agroalimentàries i alhora com un incentiu de cara als expositors del saló que presenten equipaments innovadors.

 

El Jurat considerarà especialment aspectes com els avenços en el disseny i la concepció de la màquina, l’ús de nous materials, les aplicacions innovadores d’automatismes, les tècniques de visió artificial, la robòtica i l’adopció de criteris d’enginyeria concurrent i els avenços en solucions innovadores destinades a aplicar la reglamentació vigent sobre mesures de seguretat de les màquines. També es tindran en compte els materials, les tècniques o els equips destinats a la producció agrícola o a la transformació industrial que representin un notable avenç sobre la tecnologia actualment disponible, especialment pel que fa a la millora de la qualitat dels productes agrícoles o agroalimentaris.

 

Són candidates al premi les firmes expositores de la 61a Fira Agrària de Sant Miquel i del Saló Eurofruit 2015 que presentin la sol·licitud de participació, la fitxa descriptiva i la documentació que creguin oportuna de la màquina a concurs (memòria tècnica, fotografies, catàlegs, certificats de qualitat, etc.) abans del dia 7 de setembre. La presentació cal fer-la a les oficines de Fira de Lleida (Av. Tortosa, 2, Edifici Mercolleida).

 

El Jurat del premi

El Jurat està integrat per membres del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya; Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Lleida; Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural; Departament d’Innovació, Universitats i Empresa; Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí; Estació Experimental de Lleida de l’Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA); Departament d’Enginyeria Agroforestal de la Universitat de Lleida; Departament d’Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia de la Universitat Politècnica de Catalunya; Comitè “Tractores y Maquinaria Agrícola” d’AENOR; FEMEL; FEMAC; ANSEMAT, i del Centre de Seguretat i Salut Laboral del Departament d’Empresa i Ocupació.

 

Fira de Lleida lliurarà el premi en la cerimònia de cloenda de la 61a Fira Agrària de Sant Miquel i del Saló Eurofruit 2015, fires que se celebraran en el recinte de Fira de Lleida del 24 al 27de setembre. El primer premi rebrà 1.000 euros i diploma, mentre que el segon i tercer premis seran reconeguts amb sengles diplomes.

 

Durant la celebració del doble certamen, les màquines i els equips que hagin optat als guardons s’exposaran en els estands de les empreses candidates.

 

Cal recordar que un Mòdul IQS IV, un sistema avançat de tria automàtica de la qualitat externa de la fruita aplicada a un calibrador electrònic, presentat per l’empresa Rubinat Electrónica Industrial, va guanyar l’any passat la 18a edició del premi, mentre que el segon premi recaigué en el sistema d’obertura i tancament de les xarxes antipedra mitjançant un sistema de cremallera presentat per Viveros Quality Plant. El tercer premi fou pel sistema aeri de recollida d’envasat, condicionat i confecció en camps d’hortalisses presentat per Argilés Disseny i Fabricació.

 

Print Friendly, PDF & Email