Eurofruit s’estrena amb bona nota

La Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida rep 150.000 visitants, un 7% més que a l’edició anterior

 

L’alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fundació la Fira de Lleida, Àngel Ros, ha qualificat de “molt positiu” el desenvolupament de la 59a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i del 28è Saló Eurofruit i ha dit que “estimem que entre els dos salons hem rebut uns 150.000 visitants, un 7% més que l’edició de l’any passat”. Ros ha afegit que “enguany s’ha reforçat la presència de visitants procedents de la resta de l’Estat” i ha destacat “la satisfacció general dels expositors per com s’ha desenvolupat la fira”.

 

Àngel Ros ha qualificat de “positiva” la primera edició del reestructurat Saló Eurofruit i s’ha mostrat convençut que el saló, ara totalment professional, acabarà consolidant-se en els pròxims anys. De cara al futur, l’alcalde de Lleida no descarta que tant els sectors de la maquinària agrícola, que també ha tingut uns bons resultats a la fira, com el de la carn, sobretot la de tipus porcí, puguin esdevenir salons professionals en el marc de la Fira de Sant Miquel. “Es tractaria de tenir tres salons professionals –Eurofruit, maquinàra agricola i porcí– dins de la Fira de Sant Miquel, que mantindria el seu caràcter de certamen generalista i dirigit al públic familiar”.

 

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natura, Josep Maria Pelegrí, ha destacat l’èxit assolit, un any més, en aquesta edició de la Fira de Sant Miquel i del renovat Eurofruit, “salons que cada cop es van consolidant i que són un referent en el sector agroalimentari estatal”. Pelegrí ha agraït “l’esforç de tot l’equip organitzador, els ponents de les jornades tècniques i de tots els assistents que s’han fet seus aquests dos certàmens” i els ha instat “a continuar apostant per l’excel·lència a fi de ser competitius i generar oportunitats”. El conseller ha apuntat que “negociada la PAC, ara hem de reforçar el nostre teixit productiu amb la recerca, la innovació i la internacionalització del sector agrari per obrir mercats nous”.

 

La 59a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i el 28è Saló Eurofruit han aplegat 348 expositors directes distribuïts en una superfície neta de 26.500 m2 i han acollit 75 activitats professionals. Una de les principals novetats de l’edició d’enguany ha estat la reestructuració del saló Eurofruit, que enguany ha obert les portes com a Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola. Organitzat per la Fira de Lleida i l’Associació Empresarial de la Fruita de Catalunya (Afrucat), Eurofruit s’ha sectoritzat i professionalitzat i ha esdevingut l’únic saló d’aquest àmbit que se celebra a l’Estat. El certamen, que ha aplegat un terç dels 348 expositors que participen a Sant Miquel, ha guanyat espai i ha ocupat el Pavelló 4 i una superfície coberta de 2.000 m2.

 

Entre les novetat d’enguany cal destacar l’Espai Gustum, una iniciativa destinada a promocionar la gastronomia de les comarques lleidatanes en què els visitants han pogut tastar tapes elaborades amb productes locals; l’Illa del Reg, un workshop de proveïdors i de diferents Comunitats de Regants de Catalunya; la nova zona de presentacions de productes i serveis dels expositors d’Eurofruit; l’increment dels sectors de les bioenergies, la maquinària agrícola i l’automoció, i l’exposició de l’avioneta DG 505 Mb destinada a fer vols a baixa alçada amb una càmara multiespectral que identifica l’estat hídric i vegetatiu de les parcel·les d’una finca, arbre a arbre.

 

Premis tecnològic i del Llibre Agrari

La 17a edició del Premi a la Innovació Tecnològica de Màquines Agrícoles ha estat guanyada per un sistema no agressiu per determinar la maduresa de la fruita presentat per l’empresa RUBINAT ELECTRÓNICA INDUSTRIAL. De la seva banda, un conjunt d’equip dinamitzador i equip d’aplicació de preparats biodinàmics presentat per MAQUINÀRIA ATOMITZADORA (MAKATO) ha guanyat el segon premi.

 

En un altre apartat, les obres Producción y manejo de semillas y plantas forestales, de diversos autors, editada pel Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, i El Castell del Remei (Terra, aigua i cultura del vi a la plana d’Urgell), de Jaume Mateu, publicada per Pagès Editors, han guanyat ex aequo la 42a edició del Premi del Llibre Agrari, guardó convocat per Fira de Lleida en el marc de la Fira Agrària de Sant Miquel. Un total de 42 obres (11 més que l’any passat) han participat en la convocatòria d’enguany del Premi del Llibre Agrari, l’únic d’aquestes característiques organitzat a l’Estat espanyol.

 

SM2013-Cloenda-11 SM2013-Cloenda-21

 

 

Print Friendly, PDF & Email