El millor oli d’oliva, a la Plaça de l’Oli de la Fira de Sant Miquel–Eurofruit

La Plaça de l’Oli, espai que la Fira Agrària de Sant Miquel i el saló Eurofruit dedica al món de la producció i la comercialització de l’oli, tindrà com a la participant estrella la Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues, que representarà les 25 cooperatives inscrites del territori emparat, conformat per la comarca de les Garrigues i el sud de les comarques del Segrià i de l’Urgell. La Plaça de l’Oli, que compta amb el suport d’Ibercaja, estarà situada en el Pavelló 4 (estand 473) del recinte firal lleidatà. Cal recordar que la Fira Agrària de Sant Miquel i el saló Eurofruit tindran lloc del 28 de setembre a l’1 d’octubre de 2017 a la Fira de Lleida.

La participació de l’entitat a la Fira de Sant Miquel s’emmarca en la campanya de promoció i difusió de l’oli d’arbequina verge extra amb DOP Les Garrigues. Amb el lema “L’important de la vida”, la campanya posa en valor l’oli certificat per aquesta Denominació d’Origen, les seves propietats i característiques, alhora que promociona les operadores certificades amb aquest distintiu de qualitat.

Enguany també seran presents presencialment a la Plaça de l’Oli tres de les cooperatives de la DOP: la de Cervià de les Garrigues, la de Juncosa de les Garrigues i la de Vinaixa, les quals donaran a conèixer el seu oli, el qual podrà ser tastat i comprat pels visitants del saló.

La DOP Les Garrigues representa les cooperatives següents: Cooperativa de l’Albagés, Cooperativa de l’Albi, Cooperativa d’Almatret, Cooperativa d’Arbeca (fusionada amb la dels Omellons), Cooperativa de Sant Isidre de les Borges Blanques (fusionada amb les de Belianes, la Floresta i Fulleda), Cooperativa de Cervià de les Garrigues (fusionada amb la d’El Vilosell), Cooperativa del Cogul, Cooperativa de l’Espluga Calba, Cooperativa Granyena de les Garrigues, Cooperativa de Guimerà, Cooperativa Juncosa de les Garrigues, Cooperativa de Maials, Cooperativa de Maldà, Cooperativa de la Pobla de Cérvoles, Molí de Rocafort de Vallbona, Cooperativa de Sant Martí de Maldà, Cooperativa d’El Soleràs, Cooperativa de Torrebesses, Cooperativa de Vallbona de les Monges i Cooperativa de Vinaixa.

Reconeguda des de l’any 1975, és la primera Denominació d’Origen alimentària reconeguda a l’Estat Espanyol, la qual té el reconeixement europeu i està acreditada per ENAC (Entitat Nacional d’Acreditació) com a òrgan de certificació de l’oli amb DOP Les Garrigues.

 

Print Friendly, PDF & Email