Convocat el Premi a la Innovació Tecnològica i Seguretat en el Disseny de les Màquines Agrícoles i dels Equips de la Indústria Agroalimentària

Les firmes expositores de la Fira Agrària de Sant Miquel i del Saló Eurofruit poden presentar-se abans del dia 12 de setembre al concurs de Fira de Lleida

 

Fira de Lleida ha convocat el 20è Premi a la Innovació Tecnològica i Seguretat en el Disseny de les Màquines Agrícoles i dels Equips de la Indústria Agroalimentària, guardó destinat a distingir les innovacions tecnològiques de la maquinària agrícola i de la indústria agroalimentària i la seguretat per als seus usuaris. A banda del reconeixement a l’esforç per oferir millores i avenços per part del sector de la indústria i la maquinària agroalimentàries, el premi és un incentiu per als expositors del saló que presenten equipaments innovadors. El guardó està organitzat en el marc de la 62a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i del Saló Eurofruit 2016,

En la valoració dels equips presentats es consideraran especialment aspectes com els avenços en el disseny i la concepció de la màquina i de l’equip, l’ús de nous materials, les aplicacions innovadores d’automatismes, les tècniques de visió artificial, la robòtica i l’adopció de criteris d’enginyeria concurrent i els avenços en solucions innovadores destinades a aplicar la reglamentació vigent sobre mesures de seguretat de les màquines.

També es tindran en compte els materials, les tècniques i els equips destinats a la producció agrícola o a la transformació industrial que representin un notable avenç sobre la tecnologia actualment disponible, especialment pel que fa a la millora de la qualitat dels productes agrícoles o agroalimentaris.

Poden presentar equipaments al premi les firmes expositores de la 62a Fira Agrària de Sant Miquel i del Saló Eurofruit 2016 que abans del dia 12 de setembre presentin la sol·licitud de participació, la fitxa descriptiva i la documentació que creguin oportuna de la màquina o equip a concurs (memòria tècnica, fotografies, catàlegs, certificats de qualitat, etc.). La presentació cal fer-la a les oficines de Fira de Lleida (Av. Tortosa, 2, Edifici Mercolleida).

El Jurat del premi
El Jurat està integrat per membres del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya; Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Lleida; Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; Departament de Treball, Afers Socials i Famílies; Estació de Mecànica Agrícola del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient; Estació Experimental de Lleida de l’Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA); Departament d’Enginyeria Agroforestal de la Universitat de Lleida; Departament d’Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia de la Universitat Politècnica de Catalunya; Comitè “Tractores y Maquinaria Agrícola” d’AENOR; FEMEL; FEMAC, i ANSEMAT.

Fira de Lleida lliurarà el premi en la cerimònia de cloenda de la 62a Fira Agrària de Sant Miquel i del Saló Eurofruit 2016, fires que se celebraran en el recinte de Fira de Lleida del 29 de setembre al 2 d’octubre. El primer premi rebrà 1.000 euros i diploma, mentre que el segon i tercer premis seran reconeguts amb sengles diplomes.

Durant la celebració del doble certamen, les màquines i els equips que hagin optat als guardons s’exposaran obligatòriament en els estands de les empreses candidates. De la seva banda, Fira de Lleida senyalitzarà aquestes màquines i els equips amb indicadors i editarà un dossier de novetats en el que es donarà detall de les seves característiques tècniques.

Cal recordar que un polvoritzador automotriu marca Agrifac model Condor 04, presentat per l’empresa Agrifac/Horticulture Solutions, SLU, va ser el guanyador del 19è Premi a la Innovació Tecnològica i Seguretat en el Disseny de les Màquines Agrícoles. El segon premi va correspondre a l’empresa Agroptima, SL per un equip de visualització de mapes per mitjà de l’app al móbil al seu software de gestió agrícola móbil amb tecnología GPS. Finalment, el tercer premi va ser per al sistema de captació d’informació de sensors presentat per l’empresa Modpow, SL.

Print Friendly, PDF & Email