Les centrals comercialitzadores de fruita participen un any més a Eurofruit

El sector de la fruita dolça a Catalunya és un dels més forts i competitius del món i un dels pilars de la internacionalització de la indústria agroalimentària catalana. El país, que exporta més del 75% del producte als mercats estrangers, és el quart major productor mundial de pera, préssec i nectarina, i el vuitè productor de poma. Catalunya disposa de prop de 50.000 ha de fruiters, que l’any 2016 van produir unes 900.000 tones de fruites, sobretot de poma, pera, préssec i nectarina. Aproximadament, el 90% de la fruita es destina a la comercialització en fresc, i el 7% té com a destí la indústria transformadora.

Les centrals comercialitzadores de fruita han assolit actualment una gran importància dins del sector agroalimentari, tant per la feina desenvolupada en defensa dels productors associats com per la tasca adreçada a optimitzar els processos de comercialització del producte i a millorar-ne la qualitat. Aquestes entitats es distingeixen també per promoure la innovació, la conservació del medi ambient i la seguretat alimentària (sistema de producció integrada, que certifica la traçabilitat del producte des del camp fins a la seva comercialització), factors que beneficien també al consumidor.

Les grans centrals comercialitzadores de fruita dolça ActelGrup, de Lleida, i Fruits de Ponent, d’Alcarràs, juntament amb l’entitat Associació Empresarial de Fruita de Catalunya (Afrucat), seran presents un any més a la Fira Agrària de Sant Miquel (Saló Nacional de la Maquinària Agrícola) i al saló Eurofruit (Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola), certàmens que tindran lloc del 28 de setembre a l’1 d’octubre de 2017 a les instal·lacions de Fira de Lleida.

Afrucat participarà a la Fira Agrària de Sant Miquel-Eurofruit amb un estand que serà interactiu amb els visitants, amb un programa d’activitats adreçat a promocionar la fruita catalana i el seu consum. Afrucat és la primera associació d’organitzacions de productors de l’Estat. Representa el 32% de la producció espanyola de fruita de pinyol i aplega gairebé el 100% de les Organitzacions de Productors de Fruites i Hortalisses (OPFHs) de Catalunya. La missió de l’entitat és defensar la viabilitat i el futur de les empreses fruiteres catalanes i de la població que en depèn; afavorir l’intercanvi d’informació, la transparència tecnològica i l’assessorament agrari; donar suport a la innovació, la internacionalització i la diferenciació territorial de la producció, i promoure el consum de fruita entre la societat i el coneixement de les demandes dels mercats.

Aquest any, Fruits de Ponent celebra els seus 25 anys, i, com a tal, ho visualitzarà també a la Fira de Sant Miquel-Eurofruit. La presència del Grup a la Fira va molt dirigida al soci, per tal que hi trobi un espai per intercanviar opinions i trobar-se després de la campanya d’estiu.

El Grup continuarà promocionant el seu catàleg comercial “La Bona Fruita, 365 dies”, ja que ha anat incorporant fruita durant tots els mesos de l’any. Essent un dels grups líders en fruita de pinyol d’Europa, Fruits de Ponent compta també ara amb d’altres productes, com per exemple, magrana, kaki o fins i tot l’oli d’oliva verge extra que es produeix al Molí d’Alcanó. El Grup comercialitza uns 60 milions de quilograms de fruita l’any, i té una clara vocació exportadora, arribant a 4 continents i a més d’una cinquantena de països.

ActelGrup és una cooperativa agrària de segon grau. El grup està constituït per diverses seccions. Actel, comercialitzadora de fruita; Ada, comercialitzadora de venda de gra, productes fitosanitaris, adobs, combustibles i llavors; Agroles, distribuïdora d’olis, fruits secs, vinagres, patés, caves, etc.; Central d’Assegurances és la principal corredoria d’assegurances del sector agrari, i IberAlfa-TransAlfals, que és una de les principals cooperatives farratgeres de l’Estat.

 

Print Friendly, PDF & Email