La Fira de Sant Miquel-Eurofruit tanca amb un bon balanç comercial

Valoració positiva de la seixantena de jornades professionals i l’augment de països estrangers representats

 

La 63a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel (Saló Nacional de la Maquinària Agrícola) i la 32a edició d’Eurofruit (Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola) ha tancat avui les seves portes amb 120.000 visitants i un balanç positiu dels expositors, atès que s’han obert molts contactes comercials entre el públic professional i les empreses expositores, que en les pròximes setmanes s’acabaran traduint en transaccions econòmiques.

Durant l’acte de cloenda, l’alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fundació la Fira de Lleida, Àngel Ros, ha dit que enguany hi ha hagut un descens de visitants el diumenge al matí respecte a d’altres edicions, atesa l’excepcional jornada política que s’ha viscut aquest 1 d’octubre, però que no ha afectat als expositors, ja que avui és un dia familiar i ja han fet les seves transaccions comercials del dijous al dissabte.

El paer en cap ha fet una valoració molt positiva de la seixantena de jornades tècniques que s’han celebrat; de l’augment de representants internacionals; de la recuperació de la Plaça de l’Oli, amb la presència de la DOP Les Garrigues i les 20 cooperatives que la integren; de la consolidació d’empreses dedicades al sector del reg i la celebració de jornades al voltant d’aquesta temàtica, i del creixement d’expositors del sector del viverisme.

El director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, ha recordat que des de l’any 2014 el sector fructícola lleidatà i català està vivint un període de crisi, que només es pot superar amb l’aplicació de les innovacions tecnològiques i l’ajut de les administracions, per tal que les explotacions acabin essent competitives.

En el decurs de l’acte de cloenda s’ha lliurat el 21è Premi a la Innovació Tecnològica i Seguretat en el Disseny de les Màquines Agrícoles i dels Equips de la Indústria Agroalimentària, que ha correspost a un dispositiu de seguretat de l’equip de poda, presentat per l’empresa Arvipotecnic, SL (primer guardó); un sistema de gestió de sales de càrregues de bateries de carretons, de la firma Tallers Antoni Miquel, SL (segon premi), i una tisora de poda elèctrica, que incorpora la programació i la regulació del tall, d’Osvald Ferreteria, SL (tercer premi).

També s’ha lliurat el guardó a l’obra Infraestructura verde. Sistema natural de salud pública, de Pedro Calaza Martínez (Paraninfo & Mundi-Prensa), guanyadora de la 46a edició del Premi del Llibre Agrari, i a Xylella fastidiosa en el sur de Europa: cuando el clima no es un problema para su establecimiento, de Blanca B. Landa, Juan A. Navas Cortés i Miguel Montes Borrejo, publicat a la revista Phytoma España, que s’ha endut la 2a edició del Premi de l’Article Tècnic Agrari.

Print Friendly, PDF & Email