La Femac organitza el PIC Meeting 2017 a Lleida

La FEMAC, el Clúster de Mitjans de Producció de Catalunya, organitza la 7a edició del Pic Meeting, l’esdeveniment més important en la indústria de producció de plantes que s’organitza anualment a Europa, a Lleida el 27 i 28 de setembre del 2017. Aquest esdeveniment està adreçat a PIMES, Centres de Recerca, companyies agrícoles, professionals de l’àmbit, Start Ups, i clústers d’arreu del món.

El primer dia d’aquestes jornades, tindrà lloc al Parc Científic i Agroalimentari de Lleida,  se centralitzarà en una idea general sobre Programes Europeus en innovació agrícola i de plantes. Està previst que participin com a ponents la Sra. Lise Lykke Steffensen CEO del centre NordGen, encarregat de la gestió de  SVALBARD GLOBAL SEED VAULT (https://www.croptrust.org/ ), un magatzem de llavors on es guarden fins a 933.000 mostres, per tal d’assegurar la diversitat de cultius i la seguretat alimentària a nivell mundial. També comptarem amb representants de la Fundació Ellen McArthur que ens parlarà del concepte “Economia Circular” a l’agricultura. Per la tarda haurà 4 workshops  paral·lels, on  cada participant podrà triar prèviament d’acord als seus interessos. Aquests tallers tractaran els temes de Maneig de Cultius, que comptarà amb la intervenció del Sr. Henrik Lynge Jacobsen, de la firma danesa AGROINTELLI, que ens introduirà sobre innovadores tecnologies aplicades al maneig de cultius. Altres tòpics que es tractaran, son la digitalització del sector agrícola i sobre innovacions en tecnologies  per la genètica dels cultius. Durant el segon dia, que es celebrarà  a la Fira de Lleida, en el marc de la Fira de Sant Miquel,  es realitzaran sessions de B2B entre els participants per promoure futures cooperacions estratègiques i unes visites paral·leles a IRTA, l’Institut de Recerca d’Agricultura de Catalunya, i a una plantació de vinya a Raïmat, dirigida per AGROPIXEL, una consultoria de maneig de cultius.

El Pic Meeting ja ha celebrat 6 edicions des del 2011 en diferents ciutats franceses com París, Marsella, Angers i Montpeller i països com Portugal i Argentina, tots ells amb el mateix format. Les edicions anteriors han estat mogudes per l’objectiu principal de desenvolupar cooperació internacional, en termes de missions internacionals per als seus membres i per col·laborar en projectes Europeus, tot posicionant l’esdeveniment en el sector de producció de plantes. Sota aquest objectiu, L’Inter Plant Cluster Consortium centralitza les seves innovacions en els següents cultius: cereals, llavors, fruita i verdura, horticultura ornamental, vinya, plantes tropicals, medicinals i aromàtiques.

Per a més informació:
FEMAC
Elisabeth Molina
Telf. 00 34 973 224 921
E-mail: international@femac.org
Webpage: http://picmeeting2017.femac.org
Facebook: Pic Meeting 2017: https://www.facebook.com/pic.meeting1253
Twitter: https://twitter.com/pic_meeting

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email