Dia de l’agent comercial a la Fira de Sant Miquel-Eurofruit més “actiu” que mai

El Col·legi Oficial d’Agents Comercials organitza una jornada plena d’actes, en què destaca un networking amb 10 empreses

 

El Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Lleida ha celebrat enguany el Dia de l’Agent Comercial, que té lloc cada any en el marc de la Fira Agrària de Sant Miquel i d’Eurofruit, “d’una manera diferent, més activa i amb un seguit d’activitats que han comptat amb el suport de diferents empreses i entitats expositores d’ambdós certàmens firals, amb l’objectiu de donar a conèixer la professió i l’associació”, segons ha destacat el president del Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Lleida, Joan M. Pagés.

Una de les principals activitats ha estat l’organització per primera vegada d’un networking comercial, en què han participat 10 empreses, que han mantingut entrevistes amb una trentena de persones, la majoria de les quals professionals comercials. Pagés ha comentat que la trobada és oberta als professionals o a persones en situació d’atur de tots els sectors que vulguin treballar com a comercials i ha afegit que les empreses han pogut conèixer cara a cara els futurs candidats, mentre que els treballadors han pogut lliurar el seu currículum i reforçar personalment la seva trajectòria laboral i acadèmica. Les firmes participants formen part de sectors tan variats com la formació, la comunicació, la neteja, la sanitat, les plataformes web, les noves tecnologies, etc.

“L’objectiu final del networking és facilitar l’accés al món laboral als comercials i, de retruc, aconseguir augmentar el nombre de col·legiats”. Per això, s’ha informat als candidats dels serveis que ofereix el Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Lleida en els camps de l’assessorament, la formació, la informació i l’assegurança (de responsabilitat civil, retirada de carnet i d’accidents).

Ofertes gratuïtes a Internet
Les empreses que han pres part al networking comercial podran publicar durant un mes, de manera gratuïta, ofertes laborals al web www.comercial-jobs.com, la borsa de treball on line exclusiva del sector comercial, que impulsa el Col·legi Oficial d’Agents Comercials. Aquesta plataforma permet als comercials professionals, col·legiats o no, triar les ofertes més adients i enviar el seu currículum a les empreses que més s’ajusten al seu perfil. A més, reben correus electrònics amb les propostes laborals que més els poden interessar.

La jornada ha començat amb la presentació del Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Lleida i la definició del perfil d’un agent comercial col·legiat. A continuació, s’ha dut a terme el col·loqui “El canals de comercialització”, que ha comptat amb la presència del president del Consell de Col·legis d’Agents Comercials de Catalunya, Josep Burgas, i del vicepresident de la International Union of Commercial Agents Brokers (IUCAB) i president del Col·legi d’Agents Comercials de Barcelona, Enric Enrech.

El Dia de l’Agent Comercial a la Fira de Sant Miquel-Eurofruit ha finalitzat amb la taula rodona “Idees i propostes per vendre bé la nostra fruita”, en què s’ha destacat el paper de l’agent comercial en la negociació entre l’agricultor i el gran operador tant en el mercat lleidatà i estatal, com en l’exportació.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email