El Saló DeNuvis manté la plena ocupació, amb 95 expositors

El certamen tindrà lloc del 6 al 8 de novembre al Pavelló 4 de Fira de Lleida amb una gran oferta d’activitats paral·leles i sortejos entre els visitants

 

La 17a edició de la fira DeNuvis (Saló de Serveis i Equipaments per a Celebracions) tindrà lloc del 6 al 8 de novembre al Pavelló 4 de la Fira de Lleida amb un total de 95 expositors, els mateixos de l’any passat, i amb plena ocupació. A banda de les firmes procedents de les comarques lleidatanes, el saló acollirà representants de la resta de Catalunya, Aragó, el País Valencià i Andorra.

 

A més de l’àrea expositiva, el saló DeNuvis oferirà als visitants desfilades de vestits de núvia i de nuvi, de festa i madrina, i de comunió, el dissabte dia 7 i el diumenge dia 8, a les 11.30 i a les 17.30 h, amb la participació de les empreses Boutique la Novia, Giacomo Mazzalli, Goumar, Lluna de Drap i L’Atelier d’Alba Minguella. L’empresa Verd&Co Estudi/Taller és l’encarregada de decorar la passarel·la –i la Zona VIP Reservada–, que transportarà al públic a l’exterior d’una gran ciutat per on desfilaran els i les models caracteritzats de nuvis i núvies. En la decoració s’utilitzen grans finestrals de 2,40 metres d’alçada i amb llum a la part del darrera, rèpliques d’antics fanals i el color de les fulles al terra. Destaca l’olor a natura, el color de les fulles i la subtil il·luminació d’una nit de tardor.

 

Els visitants també podran gaudir de música en directe durant la fira a càrrec de Clàssica, música d’events. També hi haurà demostracions de maquillatge i pentinats de núvia a càrrec d’Estètica Sara Buira i Hairstudio by Dani; exhibicions de balls de saló amb els ballarins professionals de Factoria Dance, i showrooms i degustacions de canapès i cocktails abans de les desfilades a la Zona VIP Reservada, que es planteja com una àrea còmoda i relaxant decorada amb fulles, pinyes i espelmes a les taules.

 

Joan Simó, president de la Comissió Delegada de la Fundació Fira de Lleida i de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida, ha dit que “mantenir aquesta fira en aquests moments de crisi i repetir el nombre de 95 expositors és molt important”. Montse Mínguez, primera tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Lleida, ha destacat que el saló ja porta 17 edicions i ha aconseguit consolidar-se, mentre que Rosa Pujol, vicepresidenta 2a de la Diputació de Lleida, ha apuntat que és un bon referent per donar a conèixer el potencial del comerç i la indústria de les terres de Lleida. Octavi Miarnau, director del SSTT d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, ha volgut destacar la reactivació del consum a Catalunya l’any 2014, que va créixer a un ritme del 2% en el petit comerç de proximitat i del 0,6% en les grans superfícies.

 

Oriol Oró, director general de Fira de Lleida, ha comentat que DeNuvis “casa” molt bé l’oferta i la demanda, ja que en tres dies les parelles poden contractar tots els serveis necessaris per celebrar el casament. Oró espera que es pugui repetir la xifra de 20.000 visitants de l’edició del 2014.

 

Sortejos i descomptes

Fira de Lleida organitza un any més el gran sorteig DeNuvis, amb un premi de 1.000 euros en serveis i productes per a totes les parelles que s’hagin de casar i contractin un servei a la fira. A més, els expositors de DeNuvis sortejaran serveis i productes entre els visitants del saló. Entre els premis hi haurà nits d’hotel, sopars amb espectacle, jocs de maletes, classes de ball, decoracions, diamants, reportatges fotogràfics, lots de productes cosmètics, etc. Cal afegir que molts expositors oferiran promocions i descomptes per a la gent que contracti els seus serveis i productes a la fira (entre el 5 i el 20%) en viatges, complements per a núvia, aliances, paquets fotogràfics, sessions d’estètica, etc…

 

DeNuvis aplegarà una vintena de sectors relacionats amb el món dels casaments, les comunions, els batejos i altres activitats socials d’aquest àmbit. El saló ofereix una àmplia oferta relacionada amb els sectors de les agències de viatges i creuers; vestits de nuvi i núvia; complements i accessoris; càtering; mobles, cuines i decoració per a la llar; participacions i regals; estètica i perruqueria; fotografia i vídeo; floristeria; joieria; decoració i lloguer de material; organització d’actes socials; restaurants i banquets; hotels, balnearis i indrets especials; vestits de festa, i comunió i moda infantil.

 

L’horari del saló DeNuvis anirà de 17 a 20.30 h (divendres) i de 10.30 a 20.30 h (dissabte i diumenge). El preu de l’entrada al certamen és de 4 euros, i inclou l’exposició, les desfilades de moda, les actuacions i les exhibicions.

 

La inauguració oficial del certamen tindrà lloc el divendres 6 de novembre, a les 17.30 h, i anirà a càrrec de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros.

 

Casaments a Lleida

El nombre de matrimonis celebrats a les comarques de Lleida durant l’any 2014 va ser de 1.455, xifra que representa un augment interanual del 5,4% i una taxa de 3,2 matrimonis per 1.000 habitants, segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). El nombre de matrimonis exclusivament civils representen el 77,3% del total, mentre que els matrimonis catòlics i d’altres religions només suposen 22,7% de cada 100 matrimonis. Cal destacar, que el 100% de les unions matrimonials a l’Alta Ribagorça van ser civils. A l’altre extrem trobem la Noguera amb el 70,1% de casaments civils.

 

Cost mitjà de les celebracions

Segons la Federació d’Usuaris i Consumidors Independents (FUCI), l’any 2014 el cost mitjà d’una boda per a 100 invitats a l’Estat espanyol oscil·lava entre els 11.864 i els 21.205 €, essent la mitjana de 16.534 €. Per comunitats, la més cara és Madrid (21.205 € de mitjana), seguida de Catalunya (20.282 €) i Comunitat Valenciana (19.525 €), mentre que la més barata és Canàries (11.864 €). Quant a les comunions, el cost mitjà al 2014 es va situar en els 2.412 euros.

 

DN2015-Presentacio

Print Friendly, PDF & Email