DeNuvis capta visitants d’Osca, la resta de Catalunya i Andorra

El saló DeNuvis atreu cada cop més visitants d’àmbits situats fora de les comarques lleidatanes, com ara Barcelona, Tarragona, Girona, Osca i Andorra, segons ha afirmat avui Àngel Ros, alcalde de Lleida i president del Patronat de Fira de Lleida, en el decurs de la presentació de la fira. El paer en cap ha explicat que cada cop es registren més visitants —i també expositors— procedents de zones veïnes a la demarcació de Lleida, atrets pel prestigi i, en el cas dels visitants, pels preus competitius que ofereixen les empreses que exposen a Lleida. Ros ha destacat igualment la varietat d’activitats paral·leles programades durant el saló, com ara desfilades de moda, exhibicions de maquillatge i de pentinats de núvia, música en directe, showrooms i sortejos.

 

La 16a edició de la fira DeNuvis (Saló d’Equipaments i Serveis per a Celebracions) tindrà lloc del 7 al 9 de novembre al Pavelló 4 de Fira de Lleida amb 95 expositors, una vintena de sectors d’exposició i diverses activitats paral·leles. Entre aquestes activitats destaquen les desfilades, que enguany es desenvoluparan en un marc especial: una passarel·la de 3 metres d’amplada per 14 metres de llarg especialment projectada i decorada per simular el passadís central d’una església a través del qual els nuvis es dirigeixen a l’altar.

 

La passarel·la disposarà a més a més d’una Zona Reservada annexa on els visitants podran esperar els passis en un ambient relaxat. Les desfilades de vestits de núvia i de nuvi, de festa i madrina, i de comunió, tindran lloc dissabte i diumenge a les 11.30 i a les 17.30 h, i comptaran en total amb la participació de 7 firmes catalanes.

 

Joan Simó, president de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida, ha destacat la importància de l’impacte econòmic de les bodes i celebracions sobre el sector comercial i ha asseverat que DeNuvis és un saló plenament consolidat que palesa la “bona salut” de Fira de Lleida. De la seva banda, Miquel Padilla, vicepresident 1r de la Diputació de Lleida, ha coincidit amb Simó en que salons com aquest ratifiquen Lleida com a segona capital firal de Catalunya.

 

Anna Feliu, coordinadora territorial de Joventut a Lleida de la Generalitat de Catalunya, ha remarcat que DeNuvis no es circumscriu només als visitants que cerquen serveis i productes relacionats amb les bodes, els batejos o les comunions, sinó que pot atreure també a la gent que està interessada en l’àmbit del lleure en general com ara viatges, hotels, restaurants o balnearis.

 

Oriol Oró, director general de Fira de Lleida, ha incidit en el gran sorteig de 1.000 € que ha organitzat Fira de Lleida entre totes les parelles que s’hagin de casar i contractin un servei al saló, a banda dels diversos sortejos de serveis i productes, per un valor de 20.000 €, que faran els expositors entre els visitants.

 

DeNuvis aplega diversos sectors relacionats amb el món dels casaments, les comunions, els batejos i altres activitats socials d’aquest àmbit. El saló ofereix una àmplia oferta relacionada amb els sectors de les agències de viatges i creuers; vestits de nuvi, núvia i de festa; complements i accessoris de núvia; càtering; mobles, cuines i decoració per a la llar; participacions i regals; estètica i perruqueria; fotografia i vídeo; pastissos, dolços i cupcakes; floristeria; joieria; decoració i lloguer de material; organització d’actes socials; restaurants i banquets; hotels, balnearis i indrets especials; vestits de festa; comunió i moda infantil, i revistes i portals d’Internet.

 

La inauguració oficial del saló tindrà lloc el divendres, a les 17.30 h, i anirà a càrrec d’Àngel Ros, alcalde de Lleida. El preu de l’entrada és de 4 €. L’horari anirà de 17 a 20.30 h. (divendres) i de 10.30 a 20.30 h (dissabte i diumenge).

 

DN2014-Presentacio-2

 

Estadístiques matrimonials

Segons la Federació d’Usuaris i Consumidors Independents (FUCI), l’any 2014 el cost mitjà d’una boda per a 100 invitats a l’Estat espanyol oscil·la entre els 11.864 i els 21.205 €, essent la mitjana de 16.534 €. Aquesta xifra suposa un increment substancial respecte al 2013 (12.590 €), tot i que encara està molt lluny de la despesa mitjana d’abans de la crisi (25.054 € l’any 2005). Per comunitats, la més cara és Madrid (21.205 € de mitjana), seguida de Catalunya (20.282 €) i Comunitat Valenciana (19.525 €), mentre que la més barata és Canàries (11.864 €).

 

Quant a les bodes celebrades a la demarcació de Lleida, segons l’INE l’any 2013 se’n van fer 1.337, un 8,5% menys que l’any 2012 (1.461 bodes). Els 1.337 bodes de l’any passat suposen quasi el 5,2% del total de casoris celebrats a Catalunya (25.931).

 

DN2014-Presentacio-1

 

Talls de veus d’Oriol Oró, director general de Fira de Lleida

Print Friendly, PDF & Email