Tanca Cucalòcum amb un bon balanç de visitants i de les noves activitats

El parc ha estat el marc de la posada en marxa del projecte estatal “Petits Investigadors”, una iniciativa de l’AECC que ha aplegat més de 50 d’infants

 

Aquest vespre tancarà les portes l’onzena edició de Cucalòcum Primavera amb un bon balanç de visitants —la previsió és assolir els 7.000— i de les noves activitats incorporades enguany, com els escacs gegants, els cavallets i la proposta “Petits Investigadors” de la delegació de Lleida de l’AECC. El parc s’ha desenvolupat de dilluns a dijous amb una vintena de propostes, des d’activitats físiques, esportives i purament de lleure a manualitats i accions de sensibilització.

El director general de Fira de Lleida, Oriol Oró, ha afirmat que el saló “ha complert perfectament la funció social per a la qual es va crear, aportar als infants un espai de diversió, formació i esport, així com facilitar la conciliació familiar i laboral durant les vacances escolars de Setmana Santa” i ha incidit en que “enguany, a més, hem estrenat una interessantíssima proposta que pretén explicar, i tal vegada inculcar, la recerca científica entre els petits”.

D’entre la vintena d’activitats ha destacat, en efecte, la de “Petits Investigadors”, una iniciativa de l’AECC – Catalunya Contra el Càncer que ha aplegat una cinquantena llarga de nens i nenes. Les 8 sessions de l’activitat, que després es portarà a altres ciutats de l’Estat, s’han plantejat amb l’objectiu d’acostar la ciència als infants de manera divertida a través de jocs.

En aquesta prova pilot diversos de voluntaris, alguns en actiu i altres ja jubilats (professors, químics, metges, biòlegs, farmacèutics, etc.), han familiaritzat els petits “investigadors” amb el concepte de la nanotecnologia a través d’explicacions i de l’elaboració manual de nanocàpsules d’ús mèdic.

El parc es planteja com un espai de diversió i exercici físic per als infants d’1 a 12 anys durant les vacances escolars de Setmana Santa i com una activitat per afavorir la conciliació familiar i laboral, sense renunciar a propostes de formació i de sensibilització.