Taller de reciclatge de residus porta a porta al Cucalòcum

L’entitat ecologista Ipcena també ensenyarà els infants a consumir béns i serveis de manera responsable

La propera edició de Cucalòcum acollirà l’activitat “Reciclatge”, un taller didàctic i divertit desenvolupat per l’entitat ecologista Ipcena per fomentar el reciclatge per mitjà del joc de la recollida de residus porta a porta i, alhora, impulsar el consum responsable de béns i serveis.  

L’estand d’Ipcena simularà un carrer de qualsevol poble o ciutat, en què es reproduirà la façana d’un edifici –amb les finestres, les portes i els balcons–i una plaça. Per tal de promoure els “residus zero”, els nens i les nenes triaran les diferents fraccions de deixalles –paper, cartró, plàstic, matèria orgànica i rebuig– i els dipositaran en bosses, que trauran al carrer i les deixaran davant de la porta principal. Posteriorment, altres infants recolliran les deixalles amb un carricotxe (una bicicleta amb un bolquet) i simularan que porten el material a una planta de reciclatge.

D’altra banda, durant el taller els responsables d’Ipcena ensenyaran els nens i les nenes a canviar els seus hàbits de consum per fer una compra responsable de béns i serveis per afavorir la conservació del medi ambient, tot evitant l’ús indiscriminat de residus molt contaminats, com ara el plàstic, i promoure la igualtat social.

Cal recordar que les diferents normatives europees exigeixen incrementar el reciclatge de la brossa, que haurà de superar el 50% l’any 2020.

La Institució de Ponent per la Conservació i l’Estudi de l’Entorn Natural (Ipcena) és una entitat ecologista lleidatana fundada l’any 1990 que té com a principals eixos la conservació del patrimoni natural i el seu estudi, per tal de difondre els seus valors i sensibilitzar la societat.  

La 28a edició de Cucalòcum (Saló de la Infància i la Joventut de Lleida) i la 13a edició de Cucaesport tindran lloc del 27 de desembre al 4 de gener als Pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida amb 50 activitats lúdiques, esportives, formatives, solidàries i de sensibilització social.L’horari del parc anirà de les 10 a les 14 h i de les 16 a les 20 h. El dia 1de gener el recinte romandrà tancat.