Més de 3.000 infants “aprendran” a fer pa a Cucalòcum

Miquel Pueyo, alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fundació Fira de Lleida, inaugurarà el parc el pròxim divendres a les 12 h

 Més de 3.000 infants, segons les previsions del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, “aprendran” a fer pa durant aquestes festes de Nadal en l’espai que l’entitat disposarà a Cucalòcum. Aquesta activitat, ja clàssica dins del parc de Nadal, proposa als nens i nenes fer ells mateixos un panet sota la supervisió d’un forner, panet que posteriorment podran endur-se a casa. Amb el lema “Aprenem a fer pa amb el Gremi de Forners de Lleida”, la proposta inclourà també un taller d’elaboració de tortells de reis, el dia 2, que un cop farcits de nata els infants es podran emportar també a casa.

El gremi preveu la utilització durant tots els dies del parc d’uns 350 quilos de farina i la confecció, el dia 2, d’uns 400 petits tortells. Quatre o cinc forners de la ciutat i de la resta de la demarcació, i dos alumnes de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, atendran diàriament l’espai del l’associació.

La 29a edició de Cucalòcum (Saló de la Infància i la Joventut de Lleida) i la 14a edició de Cucaesport es desenvoluparan del 27 de desembre al 4 de gener als pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida amb 50 propostes de tot tipus, entre activitats lúdiques i de lleure, tallers i manualitats, accions solidàries i formatives, i disciplines esportives. La inauguració es farà aquest divendres, a les 12.00 h, al Pavelló 4 de Fira de Lleida, i anirà a càrrec de Miquel Pueyo, alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fundació Fira de Lleida.

Cucalòcum es planteja amb el doble objectiu de posar a disposició dels infants una oferta d’activitats lúdiques, educatives, culturals i de sensibilització durant les vacances de Nadal, d’una banda, i d’afavorir la conciliació de la vida familiar i la vida laboral, de l’altra.

Enguany el parc oferirà noves propostes com ara l’escape room familiar “Podreu salvar al Pitxo?”, que es farà cada dia a les 10.00, 12.00, 16.00 i 18.00 h, o l’activitat “Juguem amb les cigonyes de Lleida”, que farà l’entitat ecologista Ipcena per tal de posar en valor la necessitat de protegir aquestes aus. L’horari de Cucalòcum i Cucaesport anirà de les 10 a les 14 h i de les 16 a les 20 h. El dia 1 de gener el recinte romandrà tancat.