La història dels Reis Màgics, al Cucalòcum

L’activitat “Enigmes d’Orient” fa un repàs a les tradicions catalanes per explicar la història dels tres Reis Màgics als més petits

 

Cucalòcum compta amb la presència d’un dels personatges més emblemàtics del parc, el Fumera, un patge reial de la mitologia catalana encarregat de vigilar els nens i nenes abans de l’arribada dels Reis Màgics d’Orient i d’avisar a Ses Majestats de quins infants han de rebre regals i quins altres, pel contrari, han de rebre carbó.

Envoltats de les carrosses reials, els nens i nenes escolten la història de com arriben els tres Reis Màgics –en avioneta, en barqueta i en tren– , de tots els detalls i peculiaritats dels seus vehicles i de com s’ho fan per poder repartir els regals a tots els infants de la ciutat.

A banda de les tres famoses carrosses de Ses Majestats, cal destacar la presència dels carboners, qui tenen un paper fonamental durant la màgica Nit de Reis, atès que s’encarreguen de repartir el carbó als nens i nenes entremaliats. Durant l’activitat, en Fumera ensenya als infants a identificar els diferents sons de la carrossa que transporta el carbó perquè puguin saber si rebran o no aquest indesitjable element.

L’activitat té una durada de 25 minuts i es pot veure cada dia al matí, a les 12 i a les 13 h, i a la tarda, a les 17, a les 18 i a les 19 h.

La 27a edició de Cucalòcum (Parc de la Infància i la Joventut de Lleida) i la 12a edició de Cucaesport tenen lloc del 26 de desembre al 4 de gener als Pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida. L’horari del parc va de les 10 a les 14 h i de les 16 a les 20 h. El dia 1 de gener el recinte romandrà tancat.