Handbol Pardinyes i Club Tennis Taula Lleida, novetats al Cucaesport

L’objectiu és anar sumant entitats al parc per ser un aparador de l’esport de la ciutat de Lleida

 Enguany el Cucaesport estrena dues destacades col·laboracions dins del panorama esportiu lleidatà. D’una banda el Club Handbol Pardinyes i de l’altra el Club Tennis Taula Lleida. Tos dos disposen d’un important espai al pavelló 3 de Fira de Lleida on conviden a participar a tots els nens i nenes que passin pel saló.

Tal com ha explicat Rafa Cano, coordinador de Cucaesport, “l’objectiu és anar sumant clubs i entitats esportives de la ciutat per tal que el parc sigui un veritable aparador de l’esport que es practica a Lleida”. Cano considera que “Cucaesport és un lloc ideal per a que els petis es familiaritzin amb diverses practiques esportives que no sempre tenen a l’abast i que aquí poden conèixer i practicar”.

El Club Handbol Pardinyes és una referència d’esport formatiu i de competició a nivell no només de Lleida, sinó de Catalunya i de tot l’Estat. Segons comenta Rafa Cano “és un model a seguir com a exemple d’integració i cohesió social i un club que treballa projectes específics per fomentar valors com el respecte, el treball en equip, l’esportivitat, etc.”

Pel que fa al Club Tennis Taula Lleida és la primera vegada que participa al Cucaesport com a entitat esportiva pròpiament dita. Es va fundar l’any 1997 i és l’únic a Lleida que es dedica exclussivament al tennis taula a nivell d’aficionats i de competició. El Club competeix per equips a la Primera divisió provincial i és una entitat que vetlla especialment per la formació base. Per això, fruit d’un conveni amb Ensenyament, el Club porta l’activitat del tennis taula a diferents escoles de la ciutat amb l’objectiu de crear cantera.  

Al Cucaesport, a banda d’aquests dos esports, es poden practicar d’altres com el golf, on un tècnic del Raimat Golf Club col·labora perquè els nens i nenes coneguin els millors cops i secrets d’aquest esport. També el hockey, el futbol, el bàdminton o el ciclisme tenen molta acceptació entre els joves. En aquesta darrera activitat, coordinada per la Guardia Urbana de Lleida, diàriament hi passen més de 300 nens i nenes, segons han explicat responsables del cos.   

Els més petits poden escollir entre la pista de psicomotricitat, amb diversos circuïts i dificultats, els jocs malabars o els jocs tradicionals. Tots ells sota el control i la supervisió d’una quarantena de monitors especialitzats en cada disciplina esportiva. Alguns d’ells realitzen practiques dins del Cicle d’Activitat Física dels instituts Joan Oró i Episcopal i altres són pre-monitors esportius que s’han format gràcies als programes de les Regidories d’Esports i de Joventut de l’Ajuntament de Lleida.

Recordar finalment, que el pròxim dia 3 visitarà el Cucaesport el Club Gimnàstic Lleida –club creat el 2015, especialitzat en gimnàstica artística femenina–, per fer diverses demostracions de gimnàstica esportiva.

L’horari de Cucalòcum i Cucaesport va de les 10 a les 14 h i de les 16 a les 20 h. El dia 1 de gener el recinte romandrà tancat.

El preu de l’entrada és de 4,5 euros (infantil) i 2 euros (adult). Els menors d’1 any no paguen. Hi ha abonaments especials de 5 usos (15 euros per als infants i 7,5 per als adults) i de 10 usos (25 per a nens i nenes i 10 euros per als adults).