Formació, solidaritat i lleure de la mà del Cucalòcum

Cucalòcum i Cucaesport han obert les portes fins al 4 de gener a la Fira de Lleida

La recaptació del Gol Solidari va destinada enguany a la Fundació Vicenç Ferrer

 

Solidaritat, lleure, formació i educació, sensibilització social i mediambiental són alguns dels eixos dels salons Cucalòcum i Cucaesport, segon ha remarcat l’alcalde de Lleida, Àngel Ros en el decurs de la inauguració del parc infantil. Ros ha destacat que el saló ofereix 50 activitats, organitzades o patrocinades en molts casos per entitats de la ciutat. El paer en cap ha incidit en iniciatives que permetran conèixer millors la ciutat i el seu entorn, com el taller d’Ipcena “Coneix i defensa el riu Segre” o l’espai dels “Enigmes d’Orient”, que permetrà als petits fer un recorregut màgic per les carrosses dels Reis. Pel que fa a les propostes solidàries, ha anunciat que la recaptació del Gol Solidari anirà destinada enguany a la Fundació Vicenç Ferrer.

Altres activitats destacades del parc són el taller d’elaboració de pa del Gremi de Forners de les Terres de Lleida destinat a la promoció entre els infants de l’entrepà a la sortida del col·legi com a fórmula atractiva i saludable de berenar; l’espai d’Enginyers Lleida on es proposa als petits una experiència amb ulleres 3D per veure vídeos de realitat virtual per mitjà d’una aplicació de mòbil; el taller de Caixalòcum “Fes-te un gran pintor”, en la que els infants poden “pintar” quadres i conèixer l’obra de grans pintors flamencs i holandesos dels segles XVI i XVII; la proposta “Menjar bé és divertit” d’AECC – Associació contar el Càncer, destinat a promocionar el consum infantil de fruita d’una forma amena, i la iniciativa de formació bàsica sanitària “Nens amb les emergències”.

La 27a edició de Cucalòcum (Parc de la Infància i la Joventut de Lleida) i l’12a edició de Cucaesport tenen lloc del 26 de desembre al 4 de gener als Pavellons 3 i 4 de Fira de. L’horari del parc va de les 10 a les 14 h i de les 16 a les 20 h. El dia 1 de gener el recinte romandrà tancat.