Cucalòcum sensibilitzarà sobre la importància de protegir les cigonyes

IPCENA proposarà als infants un puzle gegant de 60 peces amb una imatge d’aquests ocells a la ciutat de Lleida   

El valor ecològic de les cigonyes serà l’eix central de l’activitat “Juguem amb les cigonyes de Lleida” que desenvoluparà l’entitat ecologista Ipcena en el marc del saló Cucalòcum. La proposta, que vol compaginar diversió i educació ambiental, es concreta en un puzle vertical gegant amb una il·lustració de la ciutat de Lleida amb cigonyes, obra del reconegut grafiter Krudel.

El puzle tindrà 10 metres de llarg per 1’10 d’alt i estarà format per 60 peces (amb 3 fileres de 20 peces). Complementant aquest joc i per aportar informació concreta sobre aquesta espècie, l’estand d’IPCENA acollirà un mur de 12 x 2,40 metres amb diversos dibuixos de cigonyes acompanyats de les corresponent explicacions.

Els defensors d’aquest ocell consideren que, a més del seu caràcter emblemàtic, la cigonya també té un important valor com a indicador biològic. La seva presència és una garantia de la bona salut ambiental dels ecosistemes.

Amb quasi 30 anys de trajectòria, Kurdes és un creador polifacètic i inquiet, amb una vocació per experimentar a través de pintures urbanes que tenen sempre un toc diferent. Versàtil en els suports i estris, plasma formes diferents però ben contrastades.

La Institució de Ponent per la Conservació i l’Estudi de l’Entorn Natural (Ipcena) és una entitat ecologista lleidatana fundada l’any 1990 que té com a principals eixos la conservació del patrimoni natural i el seu estudi, per tal de difondre els seus valors i sensibilitzar la societat. 

La 29a edició de Cucalòcum (Saló de la Infància i la Joventut de Lleida) i la 14a edició de Cucaesport tindran lloc del 27 de desembre al 4 de gener als Pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida amb 50 activitats lúdiques i de lleure, tallers i manualitats, accions solidàries i formatives, i disciplines esportives.