Cucalòcum ensenya a prestar primers auxilis

 “Nens amb les emergències” familiaritza els petits amb la formació en Suport Vital Bàsic i en l’ús del Desfibril·lador Extern Automàtic

 

Protecció Civil i Emergències mèdiques són presents a Cucalòcum amb l’activitat anomenada “Nens amb les emergències”. En aquest espai i mitjançant activitats com el joc de l’oca i l’acoloriment de dibuixos els petits aprenen números de telèfon tan bàsics i necessaris com el 112 o el 061, que cal utilitzar en cas d’urgència o d’emergència sanitària. També aprenen què cal fer si bufa un vent molt fort, quan plou molt, etc., alhora que es familiaritzen amb les parts i els components bàsics d’una ambulància.

L’activitat també compta amb quatre tallers diaris de primers auxilis, tant per als petits com per als adults. Es tracta de formació en Suport Vital Bàsic (SVB) i en l’ús del Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA). Un monitor de Neosalus, empresa col·laboradora de Cucalòcum, explica als petits, mitjançant una sèrie de maniquins, com fer correctament la Cadena de Supervivència, com assistir a una persona que ha patit una aturada cardiorespiratòria o com utilitzar de forma segura un desfibril·lador.

Alexandre Tarrés, un dels monitors, explica que “els nens en aquestes edats són molt receptius i aquests tallers serveixen perquè tinguin una idea bàsica de les primeres actuacions que cal fer a una persona que ha patit una aturada cardiorespiratòria o com utilitzar correctament un desfibril·lador. També és una manera d’aprendre a quin número d’emergències cal trucar”.

Des que va començar el Cucalòcum han passat per l’activitat uns 800 nens i nenes, i els responsables de Protecció Civil i d’Emergències mèdiques es mostren molt satisfets de l’acceptació que tenen els tallers entre els petits. Els horaris dels tallers de primers auxilis són d’11 a 11.30 h i de 12.30 a 13.00 h al matí, i de 17 a 17.30 h i de 19 a 19.30 h a la tarda.

La 27a edició de Cucalòcum (Parc de la Infància i la Joventut de Lleida) i la 12a edició de Cucaesport tenen lloc del 26 de desembre al 4 de gener als Pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida. L’horari del parc va de les 10 a les 14 h i de les 16 a les 20 h.