Cucalòcum de Primavera arriba a la recta final amb els “deures” fets

El saló, que es desenvolupa del 15 al 18 d’abril amb una vintena d’activitats, finalitza avui amb la previsió d’assolir els 7.000 visitants

La 12a edició del Cucalòcum de Primavera tancarà avui les portes “amb els deures fets”, segons ha afirmat Oriol Oró, director general de Fira de Lleida. Oró, que recorda que “aquest saló es desenvolupa durant les vacances escolars de Setmana Santa bàsicament per donar un servei a la ciutat, posant a l’abast dels infants un espai de lleure i formació i alhora afavorint la conciliació familiar i laboral”, ha afegit que la previsió és assolir els 7.000 visitants, en la mateixa línia que les anteriors edicions.

Oró també ha incidit en que el parc no deixa de banda el vessant formatiu i solidari, amb activitats com el Concurs de Dibuix “Menjar bé és divertit” i el taller de “Petits científics”, organitzats per l’AECC-Catalunya contra el Càncer de Lleida.

La primera activitat vol sensibilitzar els més petits sobre la conveniència de seguir una alimentació sana per tal de prevenir malalties, mentre que el taller pràctic de “Petits científics” està destinat a acostar la ciència als nens i les nenes de manera divertida i a través del joc. Una vintena de voluntaris col·laboren a l’espai de l’AECC per difondre la tasca i les prestacions gratuïtes de l’associació. A més, i a canvi de petites manualitats, els visitants poden fer donatius, que entre altres projectes van destinats a les colònies que s’organitzen cada estiu a Salardú per a infants que han patit la malaltia.

Cucalòcum de Primavera es desenvolupa entre el 15 i el 18 d’abril, al Pavelló 3 de Fira de Lleida, amb una vintena de propostes lúdico-esportives, des d’activitats físiques, esportives i purament de lleure a treballs manuals i accions de sensibilització.

Les activitats esportives i de caire físic tenen un protagonisme destacat. Així, els nens i nenes que visiten el parc poden optar per l’hoquei, el minitennis, l’handbol, el futbol, el bàsquet, l’inflable, els llits elàstics, el giravolt, el carrussel, el circuit de psicomotricitat i el parc d’aventures.

Els infants també poden gaudir de malabars; jocs de circ i tradicionals; tallers de treballs manuals i de castells (amb els Castellers de Lleida). Per als més menuts, hi ha l’espai de la ludoteca destinada als nens i les nenes d’1 a 3 anys. L’horari del saló va de les 10 a les 14 h i de les 16 a les 20 h.