Cucalòcum consolida el model educatiu a través del lleure, l’esport i l’art

El parc rep 50.000 visitants procedents de Lleida, Barcelona Tarragona i Osca

La recaptació del Gol Solidari, destinada enguany a la Fundació Vicenç Ferrer, ha estat de 1.061 euros

 

“El concepte d’educació a través del lleure, l’esport i l’art” és el que millor reflecteix el que és Cucalòcum”, ha afirmat aquesta tarda l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, en el decurs de la cloenda del Parc de la Infància i la Joventut de Lleida. Ros ha destacat activitats de sensibilització ambiental, com el taller d’Ipcena “Coneix i defensa el riu Segre”; el taller d’elaboració de pa del Gremi de Forners de les Terres de Lleida destinat a promocionar aquest producte tan saludable; l’espai d’Enginyers Lleida on els infants han pogut veure vídeos de realitat virtual per mitjà d’una aplicació de mòbil, i la proposta “Menjar bé és divertit” d’AECC – Associació contar el Càncer, pensada per promocionar el consum infantil de fruita d’una forma amena.

El paer en cap ha fet especial incidència en una activitat de caire social com és el Gol Solidari, que ha recaptat en aquesta edició 1.061 euros, destinats a la Fundació Vicenç Ferrer. D’altra banda, el saló assolirà enguany —en el recompte efectuat a dues hores de tancar el saló uns 50.000 visitants.

De la seva banda, Oriol Oró, director general de Fira de Lleida, ha destacat la diversitat de procedències dels visitants del parc, provinents de Lleida Capital però també de molts municipis lleidatans i d’altres de Tarragona, Barcelona i Osca.

La 27a edició de Cucalòcum (Parc de la Infància i la Joventut de Lleida) i l’12a edició de Cucaesport han tingut lloc lloc del 26 de desembre al 4 de gener als Pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida amb una oferta de 50 activitats t lúdiques, educatives, esportives i de sensibilització social.