Clou Cucalòcum amb la vista posada en el 30è aniversari

El parc tanca les portes plenament consolidat i registrant un balanç positiu de visitants (45.000) i una bona acollida de les noves activitats

 Després de 29 edicions celebrades, Cucalòcum ha tancat la del 2019-20 plenament consolidat i amb un bon balanç quan al número de visitants (uns 45.000) i també pel que fa a l’acollida de les activitats noves. El Saló de la Infància i la Joventut de Lleida, que ha tingut lloc del 27 de desembre al 4 de gener paral·lelament a Cucaesport, ha ofertat en aquesta edició dues propostes noves: l’escape room familiar “Podreu salvar al Pitxo?”, organitzat per l’empresa Bluescape Room, i l’activitat “Juguem amb les cigonyes de Lleida”, que ha desenvolupat l’entitat ecologista Ipcena. Igualment, Cucaesport ha estrenat dues col·laboracions destacades, les del Club Handbol Pardinyes i del Club Tennis Taula Lleida.

Oriol Oró, director general de Fira de Lleida, ha destacat que Cucalòcum constitueix “una proposta que demostra que Fira de Lleida no solament promou salons generadors de negoci, sinó que va més enllà i desenvolupa també una tasca social”. Així, el parc “és una eina al servei de la diversió i de la formació dels infants, que alhora contribueix a la conciliació de la vida laboral i familiar”. Oró també ha incidit en la importància de les institucions, entitats i empreses que col·laboren amb el saló, i ha recordat que aquest dóna servei tant a les famílies de Lleida com a les dels municipis veïns. Igualment, ha dit que “el grau de satisfacció dels nens i nenes es demostra pel fet que la majoria solen repetir any rere any”.

La 29a edició de Cucalòcum (Saló de la Infància i la Joventut de Lleida) i la 14a edició de Cucaesport han posat a l’abast dels infants 50 propostes de tot tipus, entre activitats lúdiques i de lleure, tallers i manualitats, accions solidàries i formatives, i disciplines esportives. El parc ha acollit també diverses propostes relacionades amb la cultura tradicional, com els castellers, l’explicació de la història dels Reis Mags, els jocs populars (les bitlles, les xanques, la baldufa o la ferradura) o la gastronomia. En aquest sentit, més de 3.000 infants han participat en els tallers de fer pa organitzats pel Gremi de Forners de les Terres de Lleida, i més de 300 han elaborat el seu tortell de Reis.

Pel que fa a Cucaesport, ha acollit activitats físiques com el Parc infantil de Trànsit de la Guardia Urbana (que combina exercici amb aprenentatge cívic), handbol, tennis taula, hoquei, futbol sala, golf, malabars i el Parc de Psicomotricitat. Paral·lelament, Cucaesport ha estat el marc d’iniciatives interessants com les demostracions de gimnàstica artística dutes a terme pel Club Gimnàstic FEDAC Lleida per tal de promocionar i convidar als nens i nenes a practicar aquesta modalitat esportiva.