Al Cucalòcum, “Menjar bé és divertit”

L’objectiu de l’espai de l’AECC és promocionar el consum infantil de fruita d’una manera amena i divertida 

 

L’AECC – Associació contra el Càncer de Lleida està present a la nova edició del Cucalòcum amb la proposta “Menjar bé és divertit”, destinada a promocionar el consum infantil de fruita d’una forma amena i divertida. L’activitat consisteix a pintar fitxes de tot tipus de fruites i a canvi se’ls obsequia amb pomes de les terres de Lleida. Tal com ha explicat la coordinadora, Dolors Zapata, l’objectiu de la iniciativa és “fomentar els valors saludables del consum de fruita, especialment importants dins de la dieta mediterrània i seguint les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut”.

Una vintena de voluntaris del grup Joves per la Salut són els encarregats de desenvolupar l’activitat dins del parc, al qual l’AECC hi és present per sisè any consecutiu. Un dels voluntaris, Jordi Puche, comenta que “és molt gratificant col·laborar en aquests tipus d’iniciatives que fomenten els hàbits saludables entre els més petits, ja que l’alimentació és bàsica per prevenir malalties”. I afegeix que els petits són uns receptors excepcionals de tots aquests aprenentatges.

Com a complement a l’activitat ahir dimecres, la doctora Antonieta Barahona, especialista en nutrició, va oferir un taller que sota el títol “Pomes divertides” mostrava als infants com elaborar donuts amb pomes. D’una manera divertida i amena els petits van aprendre a elaborar aquests famosos dolços, però amb una matèria primera molt més saludable, la poma.

Cal recordar que l’AECC, per desenvolupar aquesta activitat al Cucalòcum, compta amb la col·laboració de Bordeta Fruits que desinteressadament aporta les pomes que es consumeixen i es regalen a l’estand. També l’empresa lleidatana Kiwisac ha regalat 8 bosses isotèrmiques, que l’Associació sortejarà entre tots els participants en els tallers de “Menjar bé és divertit”.

L’Associació contra el Càncer de Lleida va acollir l’any passat uns 2.000 nens i nenes en l’activitat organitzada a Cucalòcum i enguany confien en igualar i fins i tot superar aquesta xifra.

La 27a edició de Cucalòcum (Parc de la Infància i la Joventut de Lleida) i l’12a edició de Cucaesport tenen lloc del 26 de desembre al 4 de gener als Pavellons 3 i 4 de Fira de. L’horari del parc va de les 10 a les 14 h i de les 16 a les 20 h. El dia 1 de gener el recinte romandrà tancat.