Acrobàcies del Club Gimnàstic FEDAC Lleida, al Cucaesport

Una dotzena de gimnastes, acompanyades per d’altres de l’Escola Municipal de Gimnàstica Artística, fan les delícies del públic

 El Club Gimnàstic FEDAC Lleida ha visitat avui el Cucaesport per tal de fer diverses demostracions de gimnàstica artística i amb l’objectiu de promocionar i convidar als nens i nenes a practicar aquesta modalitat esportiva. Una dotzena de gimnastes del club –conjuntament amb alumnes de l’Escola Municipal de Gimnàstica Artística– han exhibit les seves habilitats a la pista de psicomotricitat del Cucaesport i han fet un exercici de terra amb acrobàcies de gimnàstica. La seva entrenadora, Maribel Moncasí, explica que “volem donar a conèixer entre els més joves aquest esport i potenciar els seus valors: l’esperit de superació, la capacitat de l’esforç, la constància, etc.”. Moncasí es mostra molt satisfeta del nivell que està assolint d’any en any el Club, i de l’empenta i capacitat que tenen les seves gimnastes.

El Club Gimnàstic FEDAC Lleida és un club d’integració creat l’any 2014, que el conformen un total de 50 nenes de 3 a 17 anys. Moltes d’elles són nenes amb síndrome de Dawn o amb alguna altra discapacitat com pot ser l’autisme. S’agrupen en tres categories: la CCEE-GAF (Edat escolar), la categoria Base, i la Via olímpica, i participen en tornejos tan a nivell de Catalunya, com de l’Estat espanyol i a nivell internacional.

La gimnàstica artística és una de les cinc disciplines de la gimnàstica, que consisteix a executar diferents exercicis en diversos aparells. En la modalitat femenina utilitzen barra d’equilibriexercici de terrasalt de poltre i barres assimètriques. Els exercicis són molt tècnics, difícils de realitzar i exigeixen a la gimnasta una gran perfecció. Per tal de realitzar-los es requereix tenir una gran capacitat de concentració, força, disciplina, agilitat i sobretot una gran coordinació.

D’altra banda, al Cucalòcum avui s’ha registrat una gran afluència de públic amb cues en moltes de les activitats. El taller de fer pa, els inflables, els llits elàstics o el conta-contes dels Enigmes d’Orient han estat algunes de les més sol·licitades.   

Cal recordar que demà dissabte, dia 4, tanquen les seves portes el Cucalòcum i el Cucaesport després de vuit dies d’activitats i diversió per als més petits.