Madrid reconeix un any més el caràcter internacional d’Eurofruit

Juntament amb Municipàlia, que no se celebra aquest any

Fira de Lleida és la 7a institució firal de l’Estat quant al nombre de salons internacionals, després de Madrid, Barcelona, València, Barakaldo, Ourense i Sevilla  

El Ministeri d’Indústria, Comerç i Empresa ha fet pública una resolució que reconeix novament el segell de “Internacionalitat Completa” al saló Eurofruit (Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola) per a l’any 2024, reconeixement que s’afegeix al que ja té Municipàlia (Fira Internacional d’equipaments i Serveis Municipals). Amb aquesta doble certificació, Fira de Lleida esdevé la 7a institució firal de l’Estat espanyol pel que fa al nombre de certàmens internacionals, després de Madrid (45 salons), Barcelona (22), València (13), Barakaldo (4), Ourense (3) i Sevilla (3).

Aquest segell oficial reforça l’aposta de Fira de Lleida per la internacionalització dels seus salons més importants. A més d’Eurofruit i Municipàlia, Fira de Lleida acull salons amb una àmplia representació internacional com Lleida Expotren, amb expositors procedents de França, Alemanya, Àustria i Suïssa, o Innocàmping, amb una notable presència de representants francesos.

Cal recordar que les entitat firals que volen mantenir o optar a la concessió d’internacionalitat completa han de sol·licitar-ho cada any i han de facilitar les dades auditades de cada saló de cara a la següent edició.

El segell d’Internacional respon al compliment d’una sèrie de requisits determinats (nombre d’expositors i visitants estrangers, regularitat del saló, suport del sector a la fira, que el certamen permeti l’adquisició de noves tecnologies, etc.) i permet als salons seleccionats entrar al Calendari Oficial de Fires Internacionals, que es publica en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

La Fira de Sant Miquel i Eurofruit tindran lloc del 26 al 29 de setembre, mentre que la propera edició de Municipàlia es farà l’octubre del 2025.