Ratifiquen la internacionalitat d’Eurofruit i de Municipàlia per al 2023

Reconeixement oficial per part del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme

Fira de Lleida es manté com a 6a institució firal de l’Estat quant al nombre de salons internacionals, després de Madrid, Barcelona, València, Saragossa i Barakaldo 

El Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme ha ratificat el segell d’“Internacionalitat Completa” per a l’any 2023 al saló Eurofruit —certamen celebrat conjuntament amb la Fira de Sant Miquel— i a Municipàlia, reconeixements que mantenen la Fira de Lleida com la 6a institució firal de l’Estat espanyol pel que fa al nombre de certàmens internacionals, només per darrere de Madrid, Barcelona, València, Saragossa i Barakaldo. Enguany la Fira de Sant Miquel i Eurofruit (Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola) tindran lloc del 28 de setembre al l’1 d’octubre, mentre que Municipàlia (Fira Internacional d’equipaments i Serveis Municipals) es farà del 17 al 19 d’octubre.

Els criteris bàsics per atorgar aquesta acreditació són haver celebrat almenys tres edicions del saló en qüestió i acreditar, amb dades auditades, que el nombre d’expositors estrangers directes arribi a un mínim del 10% sobre el total o el de visitants estrangers a un 5%. A més, el segell d’Internacional requereix el compliment d’una sèrie de requisits determinats (regularitat del saló, suport del sector a la fira i que el certamen permeti l’adquisició de noves tecnologies, entre altres).

L’aposta continuada de Fira de Lleida per la internacionalització dels seus principals salons queda ratificada un any més per aquestes certificacions. Cal recordar que l’edició de Sant Miquel i Eurofruit d’enguany va comptar amb expositors de Finlàndia, França, Itàlia i els EUA, mentre que la darrera edició de Municipàlia va registrar la presència d’expositors d’Alemanya, Bèlgica, Canadà, Dinamarca, França, Itàlia, Països Baixos, Portugal i Regne Unit. Ambdós salons van acollir també visitants i representants institucionals i empresarials de diversos països d’Europa, Àfrica, Àsia i Llatinoamèrica.

La concessió de la internacionalitat completa permet als salons seleccionats entrar al Calendari Oficial de Fires Internacionals, que es publica en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) i implica la seva “oficialitat”, el que suposa un reconeixement i un alt grau de prestigi per a aquestes fires. Alhora, comporta també difusió i publicitat, atès que les oficines comercials i les cambres de comerç espanyoles a l’exterior, entre altres organismes, recomanen preferentment aquestes fires quan reben consultes de possibles interessats.

També implica facilitats duaneres, com per exemple que els expositors d’altres països de fora de la Unió Europea puguin exposar temporalment els seus productes sense necessitat de pagar aranzels. I la inclusió d’una fira al Calendari Oficial és requisit necessari perquè es pugui beneficiar de subvencions amb càrrec a les partides que els Pressupostos Generals de l’Estat dediquin a aquests efectes.