Cotxes, petits camions, motos i bicicletes elèctriques a LleidaOcasió

Complementen l’oferta de vehicles de benzina, de dièsel i híbrids

L’àmbit dels vehicles elèctrics va guanyant terreny poc a poc en el parc automobilístic de l’Estat, i les darreres edicions de LleidaOcasió reflecteixen aquest fenomen. Tot i que encara en quantitats reduïdes, els visitants poden trobar a la fira lleidatana cotxes, vehicles industrials (petits camions), motos i bicicletes elèctriques, que complementen l’oferta de vehicles de benzina, de dièsel i híbrids. Els expositors que toquen aquest sector reconeixen que la implantació d’aquest tipus de vehicles és lenta perquè els possibles compradors encara es troben amb una mancança de punts de recàrrega als aparcaments.

L’apartat de les motos està representat per la marca catalana Silence amb els models S01, S01 Plus i S02. El primer és el model bàsic, per a particulars; el segon és de gama alta i més esportiu (més acceleració, suspensió regulable, turbo); i el tercer és un model d’empresa ideal per al transport i el repartiment. Tenen una autonomia de 133 quilòmetres i una velocitat màxima de 100 Km/h, amb una bateria extraïble que es pot carregar a casa, i un consum mínim (el cost de càrrega és de 0,91 cèntims per a 100 quilòmetres).

Les bicicletes elèctriques de la marca Ecobike, també present en el saló, tenen una autonomia d’entre 40 i 160 quilòmetres, amb un pes que oscil·la entre els 23 i els 26 quilos i una velocitat màxima de 25 Km/h. Els preus van dels 1.464 als 3.707 euros.

Dins la categoria de vehicles industrials, trobem petits camions 100% elèctrics de la marca xinesa DFSK (models DFSK 31 i DFSLK K01h), amb només 2 anys al mercat. Són vehicles que es poden carrossar, amb  bolquet i amb una autonomia d’uns 330 quilòmetres, ideals per transportar paqueteria o per a tasques municipals com ara manteniment de parcs públics i jardins. Destaquen pels seus acabats interiors, amb pantalla multimèdia i càmares davantera i al darrere. El preu ronda al voltant dels 24.000 o 25.000 euros.

Quan als cotxes elèctrics, al saló es poden trobar models tipus berlina (Hyundai Ioniq) o tipus suv (Hyundai Kona).

La 25a edició de LleidaOcasió (Saló del Vehicle d’Ocasió) se celebra de divendres a diumenge amb 30 expositors i una oferta de quasi 500 vehicles entre cotxes urbans, utilitaris, compactes, berlines, monovolums, SUV, tot terrenys, esportius, vehicles industrials (furgonetes), motos, bicicletes i autocaravanes. L’accés a la fira és gratuït. El saló, que és d’accés lliure, va de 10.00 a 14.00 i 16.00 a 20.00 hores. El certamen està organitzat per Fira de Lleida.